Vaša spletna trgovina je okno do kupca

POSTED: 22.06.2020.

Načrtovanje spletne izkušnje postaja eno od pomembnejših področij spletnega poslovanja. Na trgu danes obstaja že veliko ponudnikov spletnih trgovin, vendar je vprašanje, kako v poplavi teh najti pravega, ki bo sposoben razviti in vzdrževati optimalno storitev, s katero bo kupcem mogoče zagotavljati najboljšo izkušnjo.

Če so si lahko nekatera podjetja do nedavnega še zatiskala oči pred vpeljavo digitalizacije v poslovanje, je po epidemiji prišel trenutek, ko se temu pojmu ne morejo več izogniti. Razmere, v katerih smo se znašli, so prevetrile nekatere navade kupcev in vplivale na hiter razvoj e-poslovanja in spletne trgovine. V Financah poročajo, da je primer ene od takšnih sprememb bistvena rast v uporabi spletnih trgovin med uporabniki starejše generacije. Spet drugi trendi nakazujejo na to, da kupci vedno več informacij poiščejo na spletu in od ponudnika pričakujejo, da ve, kaj jim je všeč oziroma česa ne potrebujejo.

David Orešič, vodja razvoja poslovanja v podjetju Comtrade Solutions, v članku za Finance glede na nastalo situacijo in najnovejše trende govori o pomembnih vidikih razvoja e-poslovanja in podjetjem svetuje, na kaj morajo biti pozorna pri iskanju partnerja, ko se odločijo za pomemben strateški korak – razvoj spletne trgovine, mobilne aplikacije, spletne tržnice ali druge platforme za e-poslovanje.

Ključno je, da podjetja razvijejo spletno trgovino v pravo smer tako z vidika uporabnosti kot funkcionalnosti in poskrbijo za točne informacije o prejemu pošiljke, vpeljejo sistem(e) za priporočila, pri partnerskem poslovanju pa zagotovijo predvsem varne digitalne kanale. Poleg tega David dodaja: »Na trgu je veliko ponudnikov postavitve spletnih trgovin, zato je treba izbrati takšnega, ki bo optimiziral poslovanje s prilagojeno in ustrezno tehnološko rešitvijo ter nudil tudi vsebinsko svetovanje.«

Po epidemiji je torej prodaja prek spleta večja kot pred njo, digitalizacija pa je s tem postala nuja vsakega podjetja. Comtrade vam pri tem lahko pomaga s svetovanjem in vpeljavo rešitve, ki bo podpirala neprekinjeno delovanje in hkrati zadostovala potrebam vašega podjetja ter vam omogočila hitro dobičkonosnost.