Strateško partnerstvo s Slovensko industrijo jekla (SIJ) dosega odlične rezultate

POSTED: 19.03.2020.

V podjetju Comtrade Solutions podjetjem pomagamo na poti do njihove digitalne preobrazbe. Pri tem smo ustvarili novo zgodbo o uspehu, saj se že kažejo rezultati strateškega partnerstva s Slovensko industrijo jekla (SIJ), ki smo ga sklenili lansko jesen. Gre za dva velika projekta: prenos celotne IT-infrastrukture skupine SIJ v oblačne storitve ponudnikov Microsoft in Oracle, kar bo največji tovrsten prehod v Jadranski regiji, ter razvoj laboratorijskega informacijskega sistema »Laboratory Information Management System (LIMS)«.

V uspeh strateškega partnerstva je prepričan tudi Vladimir Arshinov, informacijski direktor v skupini SIJ, ki je za intervju v Telegrafu med drugim povedal: »Na začetku projekta smo se veliko pogovarjali s partnerji. Comtrade je bil v svojem pristopu zelo prilagodljiv. Pogovarjali se nismo le o tem, kaj želimo narediti, temveč so imeli dovolj poguma, da so nam predlagali možne rešitve, ki jih lahko pripravijo. To je bila dobra izhodiščna točka za partnerstvo.«

Za ogled intervjuja kliknite na spodnjo sliko.
Za ogled intervjuja kliknite na zgornjo sliko.

 

Digitalizacija storitev bo partnerju omogočila, da se sooči z določenimi panožnimi in poslovnimi izzivi. V skupini SIJ najpomembnejšo prednost prenove informacijskega okolja vidijo v znižanju stroškov proizvodnje ter ustvarjanju dodane vrednosti, s čimer bodo ohranili konkurenčni položaj in še naprej ostajali vodilni ponudnik na trgu.

Comtrade Solutions in SIJ tesno sodelujeta pri iskanju novih projektov, s katerimi bosta lahko podjetji v prihodnosti še uspešnejši. Naslednji koraki bodo povezani z implementacijo rešitev za hitrejše sprejemanje boljših poslovnih odločitev in optimizacijo dobavnih verig.

Slovenska industrija jekla je eno izmed večjih in uspešnejših podjetij v Sloveniji. Gre za globalno podjetje, saj ima skupina SIJ distribucijske centre po vsej Evropi, prisotna pa je tudi v ZDA.