Chrome
Firefox
Edge
Safari
IE
Opera
r

Rešitve za pametna mesta

Gradnja pametnih mest – na strukturiran in povezan način.

woman-big-touch-screen
woman-outside-phone-smiling
Področje pametnih mest in skupnosti je relativno novo in se hitro razvija ter predstavlja naslednjo stopnjo povezljivosti med mesti in skupnostmi prihodnosti.

Na krilih četrte industrijske revolucije pametna mesta in skupnosti s pomočjo naprednih tehnologij (kot so umetna inteligenca, internet stvari, omrežja 5G, tehnologije veriženja podatkovnih blokov) uporabnikom zagotavljajo storitve, ki izkoriščajo zlivanje digitalnega in fizičnega sveta ter sodelovanje različnih ponudnikov v okviru novo nastalih verig vrednosti.

Horizontalna platforma za pametna mesta

Comtrade se je v zgodbo pametnih mest in skupnosti vključil s horizontalno platformo za pametna mesta, ki omogoča povezovanje vsem deležnikom v sistemu.

V okviru horizontalne platforme je tako mogoče zagotoviti povezovanje partnerjev in njihovih vertikalnih storitev, kot so npr. storitev pametnega parkiranja, storitev souporabe vozil, storitve javnega prevoza ...
illustration-man-phone-location
illustration-big-city-together
Vertikalne storitve pogosto zagotavljajo podatki naprav interneta stvari (IoT), ki so prav tako povezane v horizontalno platformo. Zagotavljanje celotnega poslovnega procesa (oddaja naročil, izdaja računov, obračuni med različnimi ponudniki) je še ena izmed prednosti horizontalne platforme, saj lahko vanjo na enostaven način povežete svojo vertikalno rešitev za pametna mesta in v sodelovanju z drugimi ponudniki začnete graditi nove poslovne modele in verige vrednosti.

Zgradite strukturiran pristop k pametnim mestom.

Stopite v stik z nami
Kakšno rešitev potrebujete?

Pogovorimo se