Chrome
Firefox
Edge
Safari
IE
Opera
r

FURS - eDavki (eTaxes)

Spletni portal in mobilna aplikacija za Finančno upravo Republike Slovenije, namenjena slovenskim davkoplačevalcem.

referenca 635x379_davki
PODJETJE

Finančna uprava Republike Slovenije je odgovorna za pobiranje davkov, prispevkov socialne varnosti, carine, trošarin in drugih dajatev. FURS si prizadeva, da bi davkoplačevalcem omogočil enostavnejše izpolnjevanje obveznosti in uveljavljanje pravic, kot so uveljavljanje davčnih olajšav ali povračilo trošarin.

Spletna stran
PANOGA

Javna Uprava

IZDELEK / REŠITEV

eDavki

POVZETEK

Comtrade je za Finančno upravo Republike Slovenije razvil spletni portal in mobilno aplikacijo eDavki, namenjeno davčnim zavezancem Republike Slovenije. Sistem vključuje več kot 200 različnih storitev, ki zavezancem omogočajo udobno, varno in enostavno izpolnjevanje svojih davčnih obveznosti od kjerkoli in kadarkoli. Davčni zavezanci prek portala eDavki oddajajo dokumente, pregledujejo svoje davčne podatke in prevzemajo dokumente, ki jim jih je posredovala Finančna uprava.

eDavki so varna in papirnemu poslovanju popolnoma enakovredna storitev s številnimi prednostmi pred papirnim poslovanjem z davčnimi obrazci: hitrejše in preprostejše izpolnjevanje davčnih obrazcev; možnost vlaganja dokumentov 24 ur na dan in 7 dni v tednu, brez stroškov za poštnino in neodvisno od geografske lokacije; vpogled v davčno kartico; uporaba spletnih storitev za neposreden prenos podatkov iz računovodskega sistema v eDavke; enostavno pooblaščanje med uporabniki in ostalimi davčnimi zavezanci; prenos obsega pravice na podlagi organizacije poslovanja v eDavke prek pooblaščanja.

Statistika eDavkov v zadnjem letu:

  • 180.000 aktivnih uporabnikov
  • 6.000.000 vloženih dokumentov zavezancev
  • 1.000.000 vročenih dokumentov
  • 4.000.000 vpogledov v finančne podatke s strani zavezancev
  • 40.000 uporabnikov mobilne aplikacije
  • 60.000 oddanih vlog Doh-VDC (uveljavljanje olajšav za vzdrževane družinske člane) prek mobilne aplikacije

Imate vprašanje?

Tukaj smo, da vam pomagamo!