Chrome
Firefox
Edge
Safari
IE
Opera
r

Politika zasebnosti

illustration-privacy-policy-together

Politika zasebnosti določa načine, na katere lahko vsi člani skupine Comtrade Group (kar vključuje podjetje Comtrade d.o.o. in vse njegove podružnice/člane skupine; v nadaljevanju: Comtrade, skupina Comtrade Group, skupina) zbirajo in obdelujejo vaše osebne podatke.

V tej politiki zasebnosti:

 • »mi«, »naš« in »nas« pomeni subjekt v skupini, s katerim komunicirate. To je lahko, na primer, subjekt, s katerim imate poslovni odnos, subjekt, ki organizira dogodek, ki ste se ga udeležili, ali subjekt, ki upravlja spletno stran, ki jo uporabljate. Pojasnili vam bomo, za kateri subjekt gre;
 • »spletna stran« pomeni spletno stran ali spletno mesto, ki ste ga obiskali ali ga uporabljate;
 • »vi« in »vaš« pomeni vas, osebo, ki komunicira ali posluje z nami, se je registrirala za naš dogodek ali storitev ali obiskuje našo spletno stran.

Z obiskom katere od naših spletnih strani, registracijo na katerega od naših dogodkov, sodelovanjem z nami, naročilom naših storitev ali drugačno interakcijo nam dovoljujete, da zbiramo in obdelujemo vaše osebne podatke. Trdno smo zavezani k varovanju in ohranjanju zasebnosti zbranih podatkov ter si prizadevamo za stalno skladnost z veljavno zakonodajo.

Naši stiki:
Naslov: Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Slovenija

E-pošta: security@comtrade.com

Informacije, ki jih lahko zbiramo
Zbiramo in obdelujemo lahko osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, ki smo jih pridobili od tretjih oseb, s katerimi tesno sodelujemo, ali ki smo jih zbrali iz javno dostopnih virov.

Namen obdelave

Vaše osebne podatke lahko zbiramo in obdelujemo za naslednje namene:

 • da vam zagotovimo informacije ali storitve, ki ste jih od nas zahtevali. Te informacije lahko vključujejo vaše ime, naslov, e-poštni naslov, telefonsko številko in druge ustrezne informacije;
 • da ohranimo stik z vami kot našimi poslovnimi partnerji in vas obveščamo o svojih poslovnih dejavnostih in dogodkih. Te informacije lahko vključujejo vaše ime, naslov, e-poštni naslov, telefonsko številko, naziv, podjetje in druge ustrezne informacije;
 • da izpolnimo svoje pogodbene obveznosti do vas. Te informacije lahko vključujejo vaše ime, naslov, e-poštni naslov, telefonsko številko, naziv, delovno mesto, podjetje in obliko sodelovanja z nami;
 • za izboljšanje svojih spletnih strani. Te informacije lahko vključujejo vaš naslov IP, geografsko lokacijo, informacije o napravi, vrsto brskalnika, vir napotitve, dolžino obiska, operacijski sistem, število ogledov strani, strani, ki ste si jih ogledali, in podobne informacije. Več informacij o piškotkih poiščite v nadaljevanju v odstavku 11;
 • za izpolnjevanje ali upoštevanje zakonskih obveznosti ali zahtev;
 • za pošiljanje promocijskih sporočil, povezanih z našimi aktivnostmi, kar vključuje vabila na druge dogodke. Te informacije lahko vključujejo vaše ime, naslov, e-poštni naslov, telefonsko številko, naziv, podjetje in druge ustrezne informacije;
 • za zaposlitev novih zaposlenih. Te informacije lahko vključujejo vaše ime, naslov, e-poštni naslov, telefonsko številko, datum rojstva, podatke o vašem izobraževanju in izkušnjah, življenjepis, fotografije in druge ustrezne informacije;
 • za uspešno in učinkovito organizacijo dogodkov, vključno s promocijskimi aktivnostmi in objavo zvočnih, video in fotografskih posnetkov z dogodkov.

Te informacije lahko vključujejo vaše ime, naslov, podjetje, e-poštni naslov, telefonsko številko, kratek življenjepis s fotografijo (govorci/nastopajoči) ter zvočne, video in fotografske posnetke z dogodkov.

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov
Vaše osebne podatke bomo obdelovali v skladu z naslednjimi pravnimi podlagami:

 • izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami v skladu s členom 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov, kjer ste z nami v poslovnem razmerju ali pa ste se registrirali za udeležbo ali razstavljanje na dogodku;
 • naš zakoniti interes v skladu s členom 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov, da na primer izboljšamo spletno stran in vas obveščamo o svojih poslovnih aktivnostih in dogodkih;
 • vaša privolitev v skladu s členom 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov, ko na primer sprejmete uporabo piškotkov na spletni strani;
 • izpolnjevanje zakonskih obveznosti v skladu s členom 6(1)(c) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.

Razkritje osebnih podatkov

Lahko razkrijemo vaše osebne podatke:

 • svojim povezanim podjetjem;
 • obdelovalcem podatkov, ki bodo podatke obdelali v našem imenu in v skladu s pisnimi navodili in predhodno opisanimi nameni:
 • drugim prejemnikov, če nam to nalaga sodni nalog ali odredba drugega vladnega organa ali veljavna zakonodaja.

Prenos osebnih podatkov izven EU/EGP
Vaše osebne podatke lahko prenesemo prejemnikom, ki se nahajajo zunaj območja EU/EGP (tretje države), torej svojim povezanim podjetjem in obdelovalcem podatkov. Tovrstne prenose izvajamo v skladu z naslednjimi zaščitnimi ukrepi:

 • Evropska komisija je odločila, da zadevna tretja država zagotavlja ustrezno raven zaščite;
 •  za prejemnike iz ZDA velja zasebnostni ščit EU-ZDA, pri čemer je Evropska komisija odločila, da ta podjetja zagotavljajo ustrezno raven zaščite;
 • Evropska komisija o tem ni odločala, temveč je na podlagi lokalne zakonodaje te države ali mednarodnih obveznosti zaključila, da zadevna država zagotavlja ustrezno raven zaščite.

V teh primerih bomo naredili vse, da bi zagotovili, da bodo vaši osebni podatki ustrezno zaščiteni, kar vključuje uporabo standardnih pogodbenih klavzul, ki jih je Evropska komisija potrdila za prenos podatkov v države, ki niso opredeljene kot države z ustrezno ravnijo zaščite. Standardne pogodbene klavzule so v različnih jezikih na voljo na tej povezavi: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087. Če potrebujete več informacij o uporabi standardnih pogodbenih klavzul, nam pišite na naslov security@comtrade.com.

V drugih primerih lahko vaše podatke v tretje države prenesemo na podlagi vašega izrecnega soglasja.

Obdobje hrambe

Vaše osebne podatke bomo shranili za obdobje, ki je razumno potrebno, da izpolnimo cilje, zaradi katerih smo jih zbrali ali prejeli, ali za zagotavljanje skladnosti z veljavnimi zakonskimi zahtevami. V primerih, kjer je pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov vaše soglasje, bomo podatke hranili, dokler soglasja ne umaknete.

Zaščita in varnost

Izvajamo varnostne ukrepe, da bi preprečili izgubo, zlorabo, razkritje, spremembe, uničenje in nepooblaščen dostop do vaših podatkov. Uvedli smo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito informacijskih sistemov, na katerih so shranjeni vaši osebni podatki, in od svojih obdelovalcev podatkov s pogodbami zahtevamo, da ščitijo vaše podatke.

Vaše pravice

V skladu z določenimi izjemami in omejitvami v veljavni zakonodaji imate pravico, da zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov, njihov popravek, izbris ali omejitev obdelave, prav tako pa lahko nasprotujete obdelavi in prenosu podatkov. Pravico imate tudi, da niste predmet odločitev, ki temeljijo izključno na samodejnih obdelavah podatkov, kar vključuje profiliranje in ima za rezultate pravne posledice ali bistveno vpliva na vas.

Če je pravna podlaga za naše obdelave vaše soglasje, imate pravico, da kadarkoli umaknete svoje soglasje, ne da bi s tem vplivali na zakonitost obdelav, ki so temeljile na soglasju, preden ste ga umaknili.

Če želite uveljavljati svoje zgoraj opisane pravice ali imate vprašanja v zvezi z njimi, nam pišite na naslov security@comtrade.com.

Prav tako imate pravico, da vložite pritožbo na ustreznem nadzornem organu.

Piškotki

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili, da kar najbolje izkoristite našo spletno stran. Z uporabo piškotkov lahko zbiramo informacije o tem, kako uporabljate našo spletno stran, in o vašem vedenju na spletu. Zbrane informacije lahko vključujejo lokacijo uporabnika, vrsto brskalnika, operacijski sistem, uporabljeni iskalnik in dolžino obiska spletne strani. Za več informacij o naši rabi piškotkov preberite politiko rabe piškotkov, ki je objavljena na dnu spletnega mesta.

Povezave na druge spletne strani

Spletna stran lahko vsebuje povezave na spletne strani tretjih oseb. Nad povezavami nimamo nikakršnega nadzora, z njimi nimamo odnosa in teh strani ne promoviramo ter ne sprejemamo odgovornosti za škodo, ki bi bila rezultat uporabe vsebine teh strani. Povezave na druge strani so zagotovljene le za enostavnejšo uporabo in priporočamo vam, da preberete izjave o zasebnosti in pogoje uporabe teh strani.

Spremembe te politike zasebnosti

To politiko zasebnosti lahko občasno posodobimo. Posodobljena politika zasebnosti bo objavljena na ustrezni spletni strani podjetja Comtrade ali pa vam jo bomo zagotovili na zahtevo.