Umetna inteligenca kot bistveni premik v digitalni preobrazbi

Umetna inteligenca kot bistveni premik v digitalni preobrazbi red_square green_square yellow_square green_dots
Posted by Comtrade on Nov 13, 2018 3:06:00 PM

Vabimo vas na izobraževanje »Umetna inteligenca v industriji«, ki je namenjeno vodjem, direktorjem, članom uprav in tistim zaposlenim, ki so odgovorni poslovni nosilci digitalne preobrazbe svoje organizacije in se zavedajo, da je uporaba umetne inteligence že danes nujna za ohranjanje konkurenčne prednosti na domačem in globalnem trgu.

Kdaj: 26. 11. 2018 od 12:00 – 16:00
Kje: GZS, dvorana E/medetaža

Program:
12.00 – 12.30
Prihod in dobrodošlica
12.30 – 14.00
Uvod v umetno inteligenco
Zakaj o tem govorimo
Kako se približati umetni inteligenci
14.00 – 14.15
Odmor za kavo
14:15 – 16:00
Kako uvesti umetno inteligenco
Primeri dobrih praks uvedbe umetne inteligence

Zakaj se udeležiti?
Ker boste spoznali:

– KAJ je umetna inteligenca v teoriji in kaj v praksi
– ZAKAJ je umetna inteligenca pomembna/nujna za vaše podjetje
– KAKO vpeljati umetno inteligenco,

kar vam bo omogočalo lažje sprejemanje odločitev pri načrtovanju uporabe novih tehnologij v podjetju.

Predavatelj:
Gregor Molan

Gregor Molan, vodja raziskovalne skupine v podjetju Comtrade in razvijalec programske opreme, na področju raziskav aktivno deluje že od leta 1994. Leta 1995 je diplomiral iz matematike, 1999 je pridobil magisterij iz računalništva.

Po magisteriju je večino raziskovalnega in razvojnega dela opravil na razvoju različnih modelov, ki opisujejo postopke zagotavljanja kakovosti programske opreme, ukvarjal pa se je tudi s področjem družboslovja in tehnologije ter pojavi v medicini. Z modeliranjem pojavov v naravoslovju in družboslovju je razvil znanje o razvoju algoritmov, ki so najbolj primerni glede na vrsto izziva. V edinstven model, ki je uporaben v sistemu medicine dela, je vključil teorijo grafov, umetno inteligenco in upravljanje podatkovnih zbirk. Pri evropskih projektih je vodil partnerske priprave na projekt ACTIVE – Enabling the Knowledge Powered Enterprise for WP5 – Knowledge Workspace.

Najpomembnejši raziskovalni aktivnosti v tem trenutku sta: (1) Raziskovalni program: Comtrade – CERN in (2) Evropska raziskovalna mreža o uporabi tipov za programiranje in potrjevanje (EUTYPES); Gregor je namreč član vodstvenega odbora tega projekta z oznako COST Action (CA15123). Njegove prihodnje aktivnosti bodo usmerjene v raziskovalno delo na področjih nevralnih mrež in globokega učenja, še posebej v povezavi s projekti inštituta CERN. V ta namen je vzpostavil povezavo Comtrada z infrastrukturo European Network Grid.


Kaj boste na dogodku spoznali?
Izobraževanje je kratek povzetek izkušnje vpeljave umetne inteligence v industriji in je pripravljeno v 5. delih: (1) Uglajen uvod v AI, (2) Zakaj o tem govorimo, (4) Kako se približati AI, (3) Kako uvesti AI in (5) Primeri dobrih praks uvedbe AI.

V prvem delu je predstavljen nabor osnovnih pojmov umetne inteligence, ki omogoča jasnejše razumevanje drugega dela izobraževanja, kjer je predstavljen kratek vpogled v prednosti uvedbe umetne inteligence. Na predavanju ne bomo govorili o nevarnosti umetne inteligence – to na kratko opiše pogosto uporabljen izrek: “Ne bojim se umetne inteligence, bojim se tistih, ki delajo umetno inteligenco.”

Prijava
Za več informacij o dogodku in prijavo obiščite spletno stran dogodka.

brain