Udeležujemo se hackathona
Življenje s podnebnimi spremembami

Udeležujemo se hackathona Življenje s podnebnimi spremembami red_square green_square yellow_square green_dots
Posted by Comtrade on Sep 21, 2020 3:01:10 PM

Kot tehnološki partner se pridružujemo hackathonu Življenje s podnebnimi spremembami, katerega cilj je poiskati digitalne rešitve, s katerimi bi omilili podnebne spremembe.

Pereča tema vsakdanjika so podnebne spremembe, s katerimi se na globalni ravni spopadamo, da bi rešili planet, na katerem bivamo. Znanstveniki pravijo, da je vse, kar naredimo pri reševanju Zemlje prepozno, ne pa tudi zamujeno.

Da bi ta globalni izziv omilili, se 26. in 27. septembra kot tehnološki partner pridružujemo spletnemu hackathonu Življenje s podnebnimi spremembami, ki ga organizira Transformation Lighthouse v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo, projektom OPSI (Odprti podatki Slovenije), Agencijo Republike Slovenije za okolje, Direkcijo Republike Slovenije za vode in Tehnološkim parkom Ljubljana.

Kot tehnološki partner bomo tekmovalnim ekipam nudili mentorstvo od samega začetka hackathona do njegove končne izvedbe in izbire najboljše rešitve.

Izzivi na hackathonu

Na hackathonu bodo tekmovalci v prvi vrsti delili svoje ideje za digitalne rešitve, ki bodo z uporabo odprtih podatkov navkljub podnebnim spremembam izboljšale življenje in ljudi spodbudile k zavestnemu ravnanju z viri življenja.

ARSO in Direkcija za vode sta hackathon razpisala, da bi ogromno količino podatkov, ki jih hranita o podnebnih spremembah, uporabila za to, da bi s pomočjo tekmovalcev dobila ideje, kako omiliti, če že ne rešiti, podnebne spremembe v Sloveniji. Ključni izzivi pri udeležbi bodo trije, in sicer: odnos do vode ter soočanje s sušo, strateška igra podnebnih sprememb in soočanje s poplavami.

Da bo udeležba zares učinkovita in bo potekala v tekmovalnem duhu, se bodo najboljše ekipe potegovale za lepe denarne nagrade.

Še vedno se lahko prijavite

Podnebne spremembe niso izziv samo na ravni posameznikov, ampak tudi za države in ves svet. Če ljubiš (takšne ali drugačne) izzive, uživaš v ustvarjalnosti in želiš pomagati v boju proti podnebnim spremembam, te vabimo, da se na hackathon prijaviš še danes in tako prispevaš k ohranitvi okolja in našega planeta.

Hackathon banner