Udeleženci poletne šole EDIT navdušili z zaključnimi predstavitvami

Udeleženci poletne šole EDIT navdušili z zaključnimi predstavitvami red_square green_square yellow_square green_dots
Posted by Comtrade on Aug 8, 2019 7:48:00 AM

Poletna šola EDIT se je prejšnji petek končala v duhu znanja in inovativnosti. Udeleženci so v prostorih Comtrada v Ljubljani in Mariboru predstavili svoje projekte zaposlenim in ostalim zainteresiranim gostom.

Edit_2019-60-1024x684

Edit_2019-22-1024x684

Credit © Ninetyframes

Projekt letošnje poletne šole EDIT v Ljubljani je potekal pod mentorstvom podjetja HYCU. Udeleženci so se oprli na znanje podjetja o platformi Google Cloud Platform in razvili lastno prilagojeno storitev za sporočanje z imenom OutCloud. Z uporabo različnih obstoječih storitev v oblaku, kot so Google Pub/Sub, Firebase in Google Assistant, je ekipa vpeljala lastne posebej razvite možnosti. Dodana vrednost izdelka je, da se lahko uporabniki naročijo na različne teme, ki jih ustvarijo posamezni založniki. Tako se lahko naročijo na novice, sporede kinodvoran, obvestila lokalnih podjetij itd. Posamezne teme združujejo novice, ki jih lahko nato na glas prebere pametni zvočnik, kot je Google Home Mini ali katerakoli druga naprava, ki podpira možnosti pomočnika Google Assistant. OutCloud uporabnikom omogoča, da filtrirajo količino informacij, ki jih vsakodnevno prejmejo, tako da se počutijo manj obremenjene.

 

Edit_2019-62-1024x684Credit © Ninetyframes

V Mariboru so morali udeleženci letos pripraviti programsko rešitev za zajem podatkov z elektromehanskih števcev in stikal ter obdelavo njihovih stanj. Programska rešitev je obsegala dva obsežnejša dela. Prvi del je predstavljal odjemalsko aplikacijo, ki je delovala na računalniku BeagleBone Black. Ta aplikacija je skrbela za pravilen zajem in obdelavo stanja elektromehanskih števcev ter za povezovanje s centralnim strežnikom in sporočanje informacij nanj. Drugi del je predstavljal strežniško aplikacijo, nameščeno na centralnem strežniku. Ta aplikacija je skrbela za povezave do posameznih odjemalcev in prikaz informacij, prejetih od posameznih odjemalcev. Oba dela programske rešitve sta imela spletni grafični vmesnik. Za implementacijo programske rešitve so udeleženci uporabili vrsto tehnologij: Python, JavaScript, TypeScript, Node.js, Angular in Angular Material.

Polni idej smo uspešno zaključili še eno poletno šolo EDIT. Upamo, da so študentje s strokovno pomočjo svoje akademsko znanje dopolnili s praktičnimi izkušnjami, za katere verjamemo, da jim bodo dobra popotnica tudi v prihodnosti.

AMAL8012-1024x683

Credit © Anze Malovrh