Strateško partnerstvo s Slovensko industrijo jekla (SIJ) dosega odlične rezultate

Strateško partnerstvo s Slovensko industrijo jekla (SIJ) dosega odlične rezultate red_square green_square yellow_square green_dots
Posted by Comtrade on Mar 19, 2020 9:44:00 AM

V podjetju Comtrade Solutions podjetjem pomagamo na poti do njihove digitalne preobrazbe. Pri tem smo ustvarili novo zgodbo o uspehu, saj se že kažejo rezultati strateškega partnerstva s Slovensko industrijo jekla (SIJ), ki smo ga sklenili lansko jesen. 

Gre za dva velika projekta: prenos celotne IT-infrastrukture skupine SIJ v oblačne storitve ponudnikov Microsoft in Oracle, kar bo največji tovrsten prehod v Jadranski regiji, ter razvoj laboratorijskega informacijskega sistema »Laboratory Information Management System (LIMS)«.

V uspeh strateškega partnerstva je prepričan tudi Vladimir Arshinov, informacijski direktor v skupini SIJ, ki je za intervju v Telegrafu med drugim povedal: »Na začetku projekta smo se veliko pogovarjali s partnerji. Comtrade je bil v svojem pristopu zelo prilagodljiv. Pogovarjali se nismo le o tem, kaj želimo narediti, temveč so imeli dovolj poguma, da so nam predlagali možne rešitve, ki jih lahko pripravijo. To je bila dobra izhodiščna točka za partnerstvo.«

Vladimir-Arshinov-interview

Digitalizacija storitev bo partnerju omogočila, da se sooči z določenimi panožnimi in poslovnimi izzivi. V skupini SIJ najpomembnejšo prednost prenove informacijskega okolja vidijo v znižanju stroškov proizvodnje ter ustvarjanju dodane vrednosti, s čimer bodo ohranili konkurenčni položaj in še naprej ostajali vodilni ponudnik na trgu.

Comtrade Solutions in SIJ tesno sodelujeta pri iskanju novih projektov, s katerimi bosta lahko podjetji v prihodnosti še uspešnejši. Naslednji koraki bodo povezani z implementacijo rešitev za hitrejše sprejemanje boljših poslovnih odločitev in optimizacijo dobavnih verig.

Slovenska industrija jekla je eno izmed večjih in uspešnejših podjetij v Sloveniji. Gre za globalno podjetje, saj ima skupina SIJ distribucijske centre po vsej Evropi, prisotna pa je tudi v ZDA.