Slovenija se vztrajno digitalizira

Slovenija se vztrajno digitalizira red_square green_square yellow_square green_dots
Posted by Comtrade on Sep 6, 2018 2:54:00 PM

Dve leti je minilo od zadnje domače raziskave s področja digitalne preobrazbe, zato je letošnja Anketa o digitalizaciji v slovenskih podjetjih, ki vključuje odgovore 75 podjetij, dobrodošla osvežitev. Prvi se bodo z ugotovitvami, kako in koliko so na področju digitalizacije v zadnjih dveh letih napredovala slovenska podjetja, seznanili udeleženci dogodka CIO leta 2018. Ti bodo lahko prisluhnili tudi Klodu Kolaru, izvršnemu direktorju družbe Comtrade System Integration International, ki bo primerjal napredek digitalne preobrazbe v Sloveniji in na Irskem. Smo konkurenčni ali ne?

Veseli nas lahko, da velika večina podjetij, kar 89 % že aktivno dela na lastni digitalni preobrazbi, pri čemer se je je vsako tretje podjetje lotilo že pred štirimi ali več leti. Pravilno je, da podjetja digitalizacijo jemljejo kot proces in evolucijo, ki je pogojena s tehnološkimi spremembami, v praksi pa jo bodo realizirala preko najrazličnejših projektov. Seveda se pri tem soočajo s številnimi izzivi, ki jih bolj ali manj uspešno rešujejo, ter tveganji. Letošnja raziskava razkriva tudi več napak, ki jih pri tem počno podjetja in bi jih morale skrbeti.

news-default

Želite brezplačno do ankete o digitalni preobrazbi na Slovenskem? Sledite nam LinkedIn profilu Comtrade System Integration International in ostanite na tekočem o domačem dogajanju na področju digitalne preobrazbe. Všečkajte povzetek raziskave Digitalna transformacija v Sloveniji in poslali vam bomo celotne rezultate raziskave. Le všeček ste stran!