2nd Southeast Europe Smart Society Conference

2nd Southeast Europe Smart Society Conference red_square green_square yellow_square green_dots
Posted by Comtrade on Dec 22, 2020 9:53:23 AM

Pridružite se nam na drugi regionalni konferenci o pametnih mestih in skupnostih – 2nd Southeast Europe Smart Society Conference, ki bo ponovno povezala države JV Evrope pri procesu vzpostavitve koncepta pametne družbe in poenotenju ustvarjanja skupnega dialoga na tem področju.

Rdeča nit bo celovit pristop k razvoju pametne družbe, saj bomo s tehničnih tem, o katerih smo razpravljali na lanski konferenci, pozornost preusmerili na področji poslovanja in organizacije. Zastavili si bomo vprašanja o tem, kakšna bo vloga pametnih mest v digitalnem gospodarstvu prihodnosti, kakšni bodo videti poslovni modeli vzpostavljenih vrednostnih verig in kaj pomeni celosten pristop k razvoju pametnega mesta. Spregovorili bomo tudi o finančnih spodbudah v EU, ki bodo v prihodnjih letih podpirale razvoj pametnih mest.

SE-Smart-Society-konferenc-banner-03

Konferenca je namenjena predstavnikom slovenskih in regionalnih lokalnih skupnosti, razvojnim agencijam, organizacijam, ki se ukvarjajo z rešitvami in storitvami za pametna mesta in skupnosti, državne uprave ter vsem partnerjem pri razvoju pametnih mest in skupnosti.

Na konferenco se lahko prijavite tukaj.

Dogodek bo v celoti potekal v agleškem jeziku in bo umeščen v okvir širšega evropskega dogajanja v sklopu CITY x CITY konference, ki jo organizira združenje OASC (Open & Agile Smart Cities), ki naslavlja tematiko pametnih skupnosti na ravni celotne EU.

Oba dogodka sta brezplačna in v obliki spletnega seminarja.