Konec tedna ustvarjamo digitalne rešitve s področij varnosti in mobilnosti

Konec tedna ustvarjamo digitalne rešitve s področij varnosti in mobilnosti red_square green_square yellow_square green_dots
Posted by Comtrade on Sep 30, 2019 12:52:00 PM

Razvijalce, oblikovalce, uporabnike odprtih podatkov in druge vabimo, da se pridružijo javnemu natečaju z naslovom Moja varnost in mobilnost, ki ga je razpisalo Ministrstvo za javno upravo.

V sodelovanju z organizatorji hackathona bomo prijavljene spodbudili, da ustvarijo nove digitalne rešitve, ki bi prispevale k manjši ogroženosti in izboljšanju splošne ter osebne varnosti in mobilnosti.

V najširšem pomenu besede nas bodo zanimale rešitve, ki jih državljani potrebujejo ali pogrešajo. Izvedeti želimo, kako bi lahko policija skupaj z ljubljanskim mestnim redarstvom še bolje opravljala svoje delo.

Izzivi, ki jih bodo ekipe reševale, bodo pomoč državljanom in njihova varnost, preventivne dejavnosti, ustvarjalne rešitve s področja mobilnosti ter krepitev ugleda policije in mestnega redarstva.

Vsem ekipam bodo na voljo odprti podatki preko javno dostopnega portala OPSI ali preko drugih javnih dostopov. Na voljo bo tudi pomoč mentorjev pri izgradnji aplikacij na platformah Microsoft, IBM in ESRI.Hackathon-moja-varnost-in-mobilnostPrvi del bo potekal v obliki hackathona (5. in 6. oktober), na katerem bodo udeleženci v sklopu dvodnevnega podatkovnega izziva ob pomoči mentorjev pripravili funkcionalno idejo oz. idejno zasnovo mobilne informacijske rešitve. Najboljše rešitve, ki jih bo izbrala strokovna komisija, bodo predstavljene na zaključnem dogodku (22. oktober), kjer bo svojo oceno podalo občinstvo.

Najboljše tri ekipe po izboru strokovne komisije bodo prejele denarne nagrade in bodo uvrščene v program mentorstva in svetovanja, kjer bodo ob podpori strokovnjakov Tehnološkega parka Ljubljana in tehnoloških partnerjev svojo idejo razvile v delujočo aplikacijo z uporabno vrednostjo.

Rok za prijavo je petek, 4. oktober 2019.

Prijava