Dobili smo najboljšo rešitev s Hackathona Moja varnost in mobilnost

Dobili smo najboljšo rešitev s Hackathona Moja varnost in mobilnost red_square green_square yellow_square green_dots
Posted by Comtrade on Oct 24, 2019 12:58:00 PM

Ta teden je v prostorih Policijske postaje Ljubljana Moste potekal zaključni dogodek Hackathona Moja varnost in mobilnost, kjer je šest finalnih skupin predstavljalo inovativne rešitve za podani izziv.

Hackathon je bil izpeljan na pobudo Ministrstva za javno upravo, Policije in Mestne občine Ljubljana, da bi ti lahko izboljšali tako svoje poslovanje kot življenja državljanov.

Tehnološko podporo in znanje je ekipam nudil tudi Comtrade, ki je sodeloval v fazi razvoja idej.Hackathon-moja-varnos-mobilnost-finaleKreativni del dogodka je potekal v soboto in nedeljo, 5. in 6. oktobra, v ABC Hubu, kjer se je enajst ekip pod nadzorom strokovne komisije borilo za uvrstitev v finale na zaključnem dogodku.

Izmed šestih finalnih skupin je občinstvo izbralo naslednje zmagovalce:

1.mesto: ekipa Veverice – Varuh
2.mesto: ekipa Šveps – Moja varnost
3.mesto: ekipa Full in – Kolo varnik

Zmagovalna ekipa Veverice je zasnovala mobilno aplikacijo Varuh za mladostnike, ki vsebuje najhitrejše možno iskanje varne točke v primeru ogroženosti. Naslavlja problem neenakomerne razporejenosti varnih točk v Sloveniji, ki ga dodatno rešuje z uvedbo mobilnih varnih točk – registracijo zaupanja vrednih oseb kot mobilnih varnih točk – in njihovim prikazom na zemljevidu.

Finalisti so prejeli lepe denarne nagrade, Comtrade pa je zmagovalni ekipi podaril še nagrado za nadaljnjo podporo pri razvoju aplikacije do pilotske izvedbe rešitve.Hackathon-moja-varnos-mobilnost-zmagovalna-ekipaStrokovno pomoč sta ekipam nudila mentorja Gaber Terseglav in Boštjan Praznik, ki sta se z najboljšo ekipo veselila zmage.

O dogodku si lahko pogledate tudi prispevek na 24UR.