Comtrade System Integration Adriatic je novi licenčni partner Microsofta v Sloveniji

Comtrade System Integration Adriatic je novi licenčni partner Microsofta v Sloveniji red_square green_square yellow_square green_dots
Posted by Comtrade on Jan 7, 2019 3:11:00 PM

Podjetje Comtrade System Integration Adriatic je z družbo Microsoft podpisalo partnersko pogodbo za prodajo licenc Microsoftove programske opreme v Sloveniji in prejelo naziv Microsoft Licensing Solution Provider (LSP). Podjetje je bilo izbrano na podlagi inovacij, inženirskih virov in poslovne odličnosti pri zagotavljanju Microsoftovih rešitev v oblaku.

Comtrade System Integration Adriatic strankam v Sloveniji poleg licenc Microsoftove programske opreme nudi tudi popoln nabor Microsoftovih oblačnih storitev. Podjetje je vzpostavilo regijski kompetenčni center Adriatic Microsoft Competence Center, ki bo spodbujal najboljše prakse in strankam nudil znanje o tem, kako čim bolje izkoristiti Microsoftove rešitve na področjih strojnega učenja, umetne inteligence, prediktivne analitike in digitalnih delovnih mest.

“Prihodnost poslovanja je v sprejemanju in uporabi digitalnih tehnologij. Naše skupine strokovnjakov, certificiranih s strani Microsofta, sodelujejo s partnerji in strankami po vsem svetu ter prinašajo najnovejše inovacije s področij računalniških oblakov, analitike masovnih podatkov, varnosti, hibridnih oblakov, orodij za poslovno sodelovanje in druge Microsoftove tehnologije v sodobna poslovna okolja,“ je povedal Miloš Mirjanić, generalni direktor podjetja Comtrade System Integration Adriatic, in nadaljeval: “Počaščeni smo, da nas je Microsoft izbral za svojega ponudnika licenčnih rešitev za Slovenijo. Ta status je ključni korak v našem poslanstvu, da podjetjem v regiji omogočimo boljše sodelovanje, boljše storitve za stranke in nove priložnosti z uporabo Microsoftove tehnologije oblaka za digitalno preobrazbo.“

Klod Kolaro, podpredsednik Comtrade System Integration International, pa je dodal: “Po desetletjih razvoja rešitev, ki temeljijo na Microsoftovih tehnologijah, smo zelo veseli, da smo razširitev našega tesnega sodelovanja z Microsoftom izvedli tudi v Sloveniji. To dejavnost vidimo kot odličen dodatni kanal za uvajanje in implementacijo najnovejših Microsoftovih inovacij na tržišču in se veselimo nadaljevanja zelo uspešnega partnerstva.”

“V Microsoftu se zavedamo, da bomo uspešni le, če bodo uspešne naše stranke in partnerji. To še posebej velja danes, ko digitalna preobrazba od podjetij zahteva, da v poslovanje vključijo najnovejše veščine, globoko poznavanje poslovanja strank in Microsoftovih tehnologij,” je dejala Barbara Domicelj, vodja podružnice Microsoft Slovenija, in poudarila, da Microsoft že vse od svojega prihoda v Slovenijo leta 1994 deluje kot podjetje, ki je tesno povezano z lokalno družbo. Najboljši dokaz za to je partnerska mreža, ki danes vključuje 800 slovenskih IT-podjetij. Nobeno drugo podjetje v Sloveniji nima tako močne partnerske mreže in tolikšnega števila skupnih zgodb o uspehu.


“Za nas to seveda ni presenečenje, saj so partnerji ključni del Microsoftovega poslovnega modela. Vsi se zavedamo, da nam bo uspelo le, če bodo naši partnerji uspešni. Naj povem, da za vsak ameriški dolar, ki ga zasluži Microsoft, njegovi partnerji zaslužijo 9,64 dolarja – to potrjuje tudi raziskava s področja računalništva v oblaku, ki jo je opravila družba IDC,” je dodala Domicljeva.

Podjetje Comtrade System Integration Adriatic je oblikovalo posebno ekipo strokovnjakov, ki se bo osredotočila na zagotavljanje odličnih poslovnih izkušenj strankam v Sloveniji v panogah, kot so bančništvo, zavarovalništvo, telekomunikacije, zdravstvo, energetika in komunalne storitve ter javni sektor. Podporo bo zagotavljala tudi skupina Microsoftovih strokovnjakov iz jadranske regije.

320X240

Več informacij:
Špela Rojnik, Marketing&PR Manager, Comtrade System Integration International, spela.rojnik@comtrade.com
Jelena Bogdanovic, Marketing Director, Comtrade System Integration Adriatic, jelena.bogdanovic@comtrade.com