Comtrade prejel prvo nagrado za najboljšo inovacijo

Comtrade prejel prvo nagrado za najboljšo inovacijo red_square green_square yellow_square green_dots
Posted by Comtrade on Oct 16, 2019 12:56:00 PM

Letos je na Brdu pri Kranju že enajstič potekalo vodilno srečanje Inovacija energetike ’19. Dogodek, ki vsakokrat postreže z razpravami o aktualnih energetskih temah, se je dotaknil e-mobilnosti, digitalizacije poslovnih procesov, izzivov novih tehnologij ter uvajanja ustvarjalnih poslovnih modelov.

V bogatem in pestrem programu je bila med predstavljenimi primeri inovativnih rešitev izbrana tudi najboljša inovacija na področju energetike za leto 2019.Comtrade-prejel-prvo-nagrado-za-inovacijoPrvo nagrado je prejel Uroš Bajec, zaposlen v našem podjetju, in sicer za inovacijo Umetna inteligenca za hrambo energije.

Ob tem je povedal naslednje: »Nagrade za prvo mesto nisem pričakoval. Moj cilj pri udeležbi je bil pravzaprav spoznavanje trendov v energetiki in mreženje, za kar je bilo izredno dobro poskrbljeno, zato je prvo mesto samo češnja na torti na že tako vrhunskem dogodku!
Organizacija dogodka je bila odlična, vsebine pa zelo uporabne in aktualne. Pravzaprav smo lahko ponosni na znanje in izkušnje, ki jih imamo v Sloveniji, in na to, da naša podjetja uspešno sodelujejo tudi na velikih projektih v tujini!«

Drugo mesto je zasedel Tadej Šinkovec iz podjetja Elektro Ljubljana in GIZ DEE za inovacijo Sistem za enoten dostop do merilnih podatkov – korist za vse uporabnike. Tretje mesto je pripadlo Urošu Jermanu iz podjetja Instrumentation technologies za inovacijo Inovativen pristop k zagotavljanju varnosti na reki Temzi.

Vsem prejemnikom nagrad in ostalim finalistom čestitamo.