CIO leta 2019 – Spremenjena vloga informacijskih tehnologij glede na nove potrebe družb po agilnih poslovnih modelih (poslovna agilnost)

CIO leta 2019 – Spremenjena vloga informacijskih tehnologij glede na nove potrebe družb po agilnih poslovnih modelih (poslovna agilnost) red_square green_square yellow_square green_dots
Posted by Comtrade on Sep 22, 2019 7:53:00 AM

Enodnevni dogodek CIO konferenca, ki vsako leto združuje slovenske managerje na vodilnih mestih v IT-panogi na globalni ravni, se bo tokrat osredotočal na spremenjeno vlogo informacijskih tehnologij kot odziv na nove potrebe družb po agilnih poslovnih modelih, v okviru katere bodo obravnavana glavna tveganja, recepti za uspešne projekte in razlogi za neuspeh.

Untitled2_m

Letos bo začetek dogajanja prvič malo drugačen, saj se bo začel s podelitvijo prestižne nagrade CIO leta 2019, ki jo kot običajno za svoje delo prejme vodja ali direktor informatike. Istočasno bo tretjič podeljena tudi nagrada za Digitalno preobrazbo leta 2019, ki se usmerja širše od samega IT-vodstva, saj se podeljuje podjetju oz. vsem deležnikom, ki izvajajo procese digitalne preobrazbe. Prejemnik slednje bo ob prejemu nagrade predstavil pot digitalizacije svojega podjetja.

Sledil bo konferenčni del, ki ga bo odprl Klod Kolaro, podpredsednik in generalni direktor podjetja Comtrade System Integration International. Osredotočil se bo na vse bolj zahtevano prilagodljivost, za katero pravi, da je potrebno dvoje. Manj pravil na eni in bolj uspešni ljudje na drugi strani.

Pawel Bialka, izvršni partner podjetja Gartner na Poljskem, bo razložil, kako prepoznati sprožilce sprememb, in predstavil okvir, kako lahko podjetja ustvarijo in vpeljejo nov poslovni model informacijskih tehnologij.

Nadalje bo Miha Kralj, direktor oblačne arhitekture v podjetju Accenture, povedal nekaj več o poslovni agilnosti in razložil, zakaj je treba slediti miselnosti, ki na tehnologijo gleda kot na posel in ne več samo kot na pomoč v podjetju.

Pogovor med dr. Urošem Klančarjem, vodjo digitalne transformacije v globalnem razvoju Sandoza, in Pavlom Škerljom, direktorjem informatike v podjetju Petrol, d.d., bo razkril njuna strokovna pogleda na digitalno transformacijo v farmacevtski industriji, katere pomen narašča z digitalizacijo zdravstva.

Na dogodku bodo predstavljeni tudi izsledki raziskave z naslovom Razvoj digitalne transformacije v slovenskih podjetjih, ki jo izvajamo skupaj z organizatorjem dogodka Housing Co. O raziskavi bo na kratko spregovoril mag. Tomaž Poznič, hkrati pa bo služila kot uvod v okroglo mizo, s katero bodo dogodek zaključili Miha Kralj, dr. Uroš Klančar, Klod Kolaro, Pawel Bialka in Mihael Krišelj.

IMG_6165-1024x683
Če verjamete, da sodobni časi ne zahtevajo samo spremembe poslovnih modelov ampak tudi spremembo miselnosti, se udeležite dogodka in pridobite znanje najboljših.

Zgodnje prijave so odprte do 31. 8. 2019 na uradni spletni strani dogodka.