Pomembno je, da ostanemo povezani

Soočamo se z izjemnimi okoliščinami, ki jih večina v naših življenjih še ni doživela. Kriza, povezana z boleznijo COVID-19, se dotika vseh vidikov naše družbe in gospodarstva. V podjetju Comtrade zato pozdravljamo izjemna prizadevanja pri omejevanju širjenja tega virusa in bomo še naprej na daljavo podpirali svoje stranke in zaposlene, ki si bodo v prihajajočih letih in mesecih prizadevali uresničiti sanje o digitalnem svetu.

O tehnologijah in uporabniški izkušnji v prihodnosti

Podjetjem pri ustvarjanju edinstvenih uporabniških izkušenj za svoje kupce pomagajo tehnologija in podatki. Slednji bodo imeli veliko vlogo tudi v prihodnosti, saj bodo poskrbeli, da bodo stranke čutile globljo povezavo z blagovnimi znamkami in storitvami, ki jih uporabljajo. V svežem prispevku iz Financ preberite o pomembnosti uporabniške izkušnje in njene vrednosti za podjetja, kjer razloge za to utemeljujeta Aleksandar Semeraj, vodja razvoja poslovanja v Comtrade Solutions, in Miloš Djurković, direktor družbe SAS za jadransko regijo.

Vaša spletna trgovina je okno do kupca

Načrtovanje spletne izkušnje postaja eno od pomembnejših področij spletnega poslovanja. Na trgu danes obstaja že veliko ponudnikov spletnih trgovin, vendar je vprašanje, kako v poplavi teh najti pravega, ki bo sposoben razviti in vzdrževati optimalno storitev, s katero bo kupcem mogoče zagotavljati najboljšo izkušnjo.

COVID-19 v IKT-panogi

Po prvem mesecu in pol epidemije koronavirusa se že kažejo največji vplivi na poslovanje tudi v IKT-panogi. Preberite v katero smer se obrača poslovanje, kje je zaznati stagnacijo in kje v našem podjetju vidimo priložnosti.

S poslovno analitiko do novih priložnosti

Podjetja z uvedbo poslovne analitike odpirajo vrata novim priložnostim. Za uspešno poslovno odločanje ne zadostujejo več le podatki o preteklih dogodkih. Podjetje namreč potrebuje informacije, ki narekujejo predvidevanje odzivov sistema v prihodnje, pri čemer glavno vlogo igra poslovna analitika.

Kakšne posledice prinaša koronavirus v panogi IT?

Se bodo naložbe na področju informacijskih tehnologij povečale ali upadle? Prinašajo trenutne razmere naložbe, ki se jim nikakor ne bi smeli odpovedati? Priča smo različnim mnenjem, od optimističnih napovedi do previdnejših, še posebej v primeru dolgotrajnejše krize, saj bo prišlo do pomanjkanja denarja za naložbe v informacijske tehnologije.

Novi izzivi v stroki IT

Direktorji IT-podjetij so odgovarjali na zastavljena vprašanja novinarjev časnika Finance glede vpliva koronavirusa na poslovanje v panogi informacijskih tehnologij. Trenutne izredne razmere zaradi koronavirusa podjetja z vseh področij postavljajo pred nove izzive. Večinoma so podjetja, ki se ukvarjajo z informacijskimi tehnologijami, dela na daljavo že vajena in imajo vzpostavljeno vso potrebno infrastrukturo. Obenem pa se srečujejo z novimi izzivi.

Strateško partnerstvo s Slovensko industrijo jekla (SIJ) dosega odlične rezultate

V podjetju Comtrade Solutions podjetjem pomagamo na poti do njihove digitalne preobrazbe. Pri tem smo ustvarili novo zgodbo o uspehu, saj se že kažejo rezultati strateškega partnerstva s Slovensko industrijo jekla (SIJ), ki smo ga sklenili lansko jesen.

[BLOG]: Je tehnologija spremenila kupca ali kupec spreminja tehnologijo?

V zadnjem blog zapisu Špele Rojnik preberite o moči sodobnega kupca, njegovih lastnostih in preverite ali ste mu kos.

Comtrade generalni podpornik prve regionalne konference na temo pametnih skupnosti

Konferenca 1st Southeast Europe Smart Society Conference je postregla z zanimivimi vsebinami in s podpisom slovenske ter evropske deklaracije omogočila povezovanje različnih deležnikov, pristojnih za koncept pametnih skupnosti v gospodarstvu.

Voditelji 21. stoletja. Bistri. Navdihujoči. Povezani.

Letošnje 3. raziskovalno srečanje je potekalo pod vodilno temo Voditelji 21. stoletja. BISTRI. NAVDIHUJOČI. POVEZANI.

1st Southeast Europe Smart Society Conference – SEESSC

Pripravljamo prvo regionalno konferenco na temo pametih skupnostih, na kateri bomo opredelili odgovore o prihodnosti le teh in imeli možnost slišati, kako napredna so mesta v jugovzhodni Evropi.

Comtrade Group odpira svoja vrata

V četrtek, 28. 11. 2019, bo podjetje Comtrade odprlo svoja vrata mladim iskalcem zaposlitve in jim omogočilo, da pobližje spoznajo delo in kulturo inženirjev v mednarodnem IT-podjetju.

Skupaj za digitalno Slovenijo

Comtrade se danes udeležuje Foruma slovenske digitalne koalicije, ki se bo tokrat zavzemal za združitev in medsebojno pomoč deležnikov pri digitalizaciji Slovenije.

Dostop do elektronskega arhiva kjerkoli in kadarkoli

Comtrade Solutions je premierno prikazal rešitev Virtualna arhivska čitalnica (VAČ), ki je nastala v sodelovanju z Arhivom Republike Slovenije.

Odkrijmo močne plati in potenciale voditeljev 21. stoletja

Spirit Slovenija organizira 3. raziskovalno srečanje na temo uspešnih voditeljev, o katerih bodo spregovorili zanimivi gosti, med katerimi bo tudi Klod Kolaro, Comtrade Solutions. Več o temi in zanimivih govorcih si preberite na povezavi.

PRETEKLOST NA DOSEGU KLIKA

Pri razvoju slovenskega elektronskega arhiva ima pomembno vlogo tudi Comtrade.

Podatki in umetna inteligenca – konferenca GoDigital 2019

Odgovore na to, kako se soočiti z izzivi, ki jih prinaša umetna inteligenca, bomo iskali na prihajajoči koferenci GoDigital 2019.

Kako bomo gradili svojo prihodnost v letu 2020?

Z zaupanjem, inovativnostjo in razvojem. Comtrade bo podprl 14. Vrh slovenskega gospodarstva, na katerem se bodo gospodarstveniki sestali z najvišjimi predstavniki vlade, socialnih partnerjev in drugih pomembnih institucij. Govorniki se bodo spoprijemali z novimi izzivi globalnega okolja – inovativnostjo, upravljanjem ljudi in prepoznavnostjo.

PREMOSTIMO VRZELI MED PANOGO IN AKADEMSKO SFERO

Odgovore na vprašanje, kako še pospešiti prenos znanja med panogo in akademsko sfero, smo zbirali na konferenci Od ideje do trga . Povezovanje prinaša ogromne možnosti za inovativnejše ideje in napredek, kjer ima pomembno vlogo tudi Comtrade.

Dobili smo najboljšo rešitev s Hackathona Moja varnost in mobilnost

V tem tednu smo na zaključnem dogodku Hackathona izmed šestih finalistov dobili zmagovalno rešitev, ki jo je po izboru občinstva pripravila ekipa Veverice.

Konferenca Od ideje do trga

Povezovanje panoge z akademsko sfero prinaša ogromne možnosti za inovativnejše ideje in napredek. Kako še pospešiti prenos znanja?

Comtrade na Sinergiji 2019

Osrednje tematike letošnje Sinergije so tehnologija v oblaku, inovativno podjetništvo in umetna inteligenca. K slednji bo s predavanjem prispeval tudi Comtrade, kjer bo Miro Budimir, Comtrade System Integration predstavil robotsko avtomatizacijo procesov (RPA - Robotic Automation Process).

Comtrade prejel prvo nagrado za najboljšo inovacijo

V sklopu vodilnega srečanja Inovacija energetike '19, so bile podeljene nagrade za najboljšo inovativnost na področju energetike.

Hackathon – sveže ideje s področij varnosti in mobilnosti

Strokovna komisija je izbrala finaliste hackathona Moja varnost in mobilnost, ki je ustvarili ideje za odlične digitalne rešitve.

Vpeljava sistema za upravljanje čakalnih vrst in mobilne aplikacije za naročanje k osebnemu zdravniku

Nova rešitev za krajšanje čakalnih vrst v zdravstvenih domovih.

S svojimi storitvami poslovanje v javni upravi delamo učinkovitejše

S projektom Mobilna aplikacija e-Davki, ki smo jo razvili v sodelovanju s podjetjem Mobilion, je Finančna uprava Slovenije (FURS) zmagala na natečaju Premik naprej 2019, ki je potekal v sklopu XXVI. Dni slovenske uprave.

Konec tedna ustvarjamo digitalne rešitve s področij varnosti in mobilnosti

Moja varnost in mobilnost - tehnološki izziv, ki bo prijavljene spodbudili, da ustvarijo nove digitalne rešitve. Ekipe bodo uvrščene v program mentorstva in svetovanja, kjer jim bo v podporo tudi Comtrade z ostalimi tehnološkimi partnerji.

Comtrade delil znanje na Ekonomski fakulteti

V okviru platforme znanja Knowledge Matters, je Klod Kolaro, podpredsednik in generalni direktor podjetja Comtrade System Integration International, sodeloval na okrogli mizi Odprto inoviranje. Poudarek debate je bil na odprtem inoviranju in dobrih praksah uspešnih podjetij.

»Agilnost je drugačna, saj išče zanesljivost in dinamičnost hkrati« Klod Kolaro, podpredsednik in generalni direktor podjetja Comtrade System Integration International

O tem, kako tehnologija zahteva preobrazbo in s tem večjo agilnost poslovanja, smo govorili na letošnji CIO konferenci, ki je potekala prejšnji petek, 13. septembra, v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju.

Comtrade generalni partner CIO nagrade 2019

Prvi vtisi vzdušja in dogajanja CIO konference na Brdu pri Kranju.

CIO leta 2019 – Spremenjena vloga informacijskih tehnologij glede na nove potrebe družb po agilnih poslovnih modelih (poslovna agilnost)

Enodnevni dogodek CIO konferenca, ki vsako leto združuje slovenske managerje na vodilnih mestih v IT-panogi na globalni ravni, se bo tokrat osredotočal na spremenjeno vlogo informacijskih tehnologij kot odziv na nove potrebe družb po agilnih poslovnih modelih, v okviru katere bodo obravnavana glavna tveganja, recepti za uspešne projekte in razlogi za neuspeh.

Udeleženci poletne šole EDIT navdušili z zaključnimi predstavitvami

Poletna šola EDIT se je prejšnji petek končala v duhu znanja in inovativnosti. Udeleženci so v prostorih Comtrada v Ljubljani in Mariboru predstavili svoje projekte zaposlenim in ostalim zainteresiranim gostom.

Dogaja se: #EDIT2019

V prostorih podjetja Comtrade smo v ponedeljek začeli z že 23. poletno šolo EDIT, katere namen je deliti znanje s prihodnjimi generacijami strokovnjakov.

V trendu je hibridni oblak – kako in kaj spraviti vanj?

O tem, kako se lotiti prehoda v oblak, kaj prenesti in česa ne preseliti v oblak, na kaj je treba paziti pri selitvi in s katerimi izzivi se pri prehodu v oblak najpogosteje soočajo slovenska podjetja, sta v Financah nasvete delila Aleksandar Semeraj iz Comtrada in Matej Tekavčič iz podjetja S&T Slovenija.

Voditelji 21. stoletja. BISTRI. NAVDIHUJOČI. POVEZANI.

To je naslov tretjega raziskovalnega srečanja, ki ga organizira Spirit Slovenija – Javna agencija RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacje, tujih investicij in tehnologije in bo potekalo konec letošnjega novembra.

Izziv ni tehnologija ampak predvsem kadri

Finance, Junij 2019: Trenutno neravnotežje v znanjih in sposobnostih kadrov v podjetjih se utegne še povečati   Digitalna preobrazba spreminja posel in podjetja. Tem postaja jasno, da novi časi zahtevajo večjo agilnost, zmage pa prinašajo predvsem...

Comtrade tehnološki partner hackathona – Moja varnost in mobilnost

Comtrade bo jeseni tehnološki partner pri organizaciji in izvedbi hackathona Moja varnost in mobilnost, katerega pobudniki so Policija, Ministrstvo za javno upravo in Mestna občina Ljubljana – Mestno redarstvo.

Comtrade na poslovnem forumu pobude Treh morij

Podjetje Comtrade je med podporniki poslovnega foruma Pobude treh morij (Three Seas Initiative).

Sodelavka Jelena Ječmenić je IT-ženska leta

Na letošnji konferenci AFA v Beogradu je sodelavka Jelena Ječmenić (Alliances & Channel Manager, Comtrade SI International) prejela nagrado Woman In Tech Prize 2019.

Comtrade na največjem stičišču tehnološke poslovne odličnosti

Comtrade je bil na NT konferenci, največjem stičišču tehnološke in poslovne odličnosti, v Portorožu zlati sponzor in eden glavnih ustvarjalcev vsebine poslovnega otvoritvenega predavanja, vertikal javnega sektorja, zdravstva in proizvodnje ter številnih tehničnih predavanj.  ...

/DELAVNICA/ SAP INTEROPERABILITY

Vabimo vas na delavnico s predstavitvijo rešitve za izboljšano izrabo SAP dokumentov in optimizacijo SAP licenc, v organizaciji Comtrade in Microsoft.

Comtrade zlati sponzor Microsoftove NT konference

Comtrade je zlati sponzor Microsoftove NT konference 2019, ki se bo odvijala od 21. do 23. maja 2019 v Portorožu.

Simple Lab – Kjer težka vprašanja dobijo enostavne odgovore.

V Comtradu želimo ambicioznim študentom omogočiti delo na pomembnih projektih s tehnologijami, ki bodo oblikovale svet prihodnosti. Pridruži se nam in lahko boš sodeloval pri projektih s področij analitike, interneta stvari in umetne inteligence ter...

Comtrade v strateško partnerstvo z družbo Bloomreach

Comtrade, vodilni IT sistemski integrator v regiji jugovzhodne Evrope, je sklenil strateško partnerstvo z družbo Bloomreach, ki je v svetu poznana kot specialist za digitalne izkušnje (DXP).

Comtrade na konferenci Austrian Oracle User Group (AOUG)

Najpomembnejšo avstrijsko konferenco za Oraclove rešitve AOUG, ki bo na Dunaju potekala 15. in 16. maja, soustvarja tudi Comtrade.

Umetna inteligenca na Dnevih slovenske informatike

Umetna inteligenca kot bistveni premik v digitalni preobrazbi (torek, 16.4.2019, 15.30)

KAJ JE HITRA OPTIMIZACIJA LICENC?

Podjetja vse pogosteje uporabljajo oblačne storitve, bodisi izključno v oblačnih ali hibridnih okoljih.

Comtrade System Integration Adriatic je novi licenčni partner Microsofta v Sloveniji

Podjetje Comtrade System Integration Adriatic je z družbo Microsoft podpisalo partnersko pogodbo za prodajo licenc Microsoftove programske opreme v Sloveniji in prejelo naziv Microsoft Licensing Solution Provider (LSP).

/IZOBRAŽEVANJE/ Umetna inteligenca kot bistveni premik v digitalni preobrazbi

Vabimo vas na izobraževanje »Umetna inteligenca v industriji«, ki je namenjeno vodjem, direktorjem, članom uprav in tistim zaposlenim, ki so odgovorni poslovni nosilci digitalne preobrazbe svoje organizacije in se zavedajo, da je uporaba umetne inteligence že danes nujna za ohranjanje konkurenčne prednosti na domačem in globalnem trgu.

/DOGODEK/ Prihodnost finančnih inštitucij na področju upravljanja podatkov

Comtrade System Integration International in Simplity prvič v Sloveniji s ponosom predstavljata teme, ki bodo vplivale na prihodnost finančnih inštitucij na področju upravljanja podatkov.

Comtrade SII podprl Hackathon: Kulturna pustolovščina na dlani

Pretekli konec tedna, 29. in 30. septembra je v ABC pospeševalniku potekal hackathon Kulturna pustolovščina na dlani, na katerem je 50 ambicioznih udeležencev povsem upravičilo namen tekmovanja, katerega cilj je bil izdelati idejno zasnovo aplikacije, ki bo z uporabo odprtih podatkov omogočila boljšo promocijo in doživetje kulturne dediščine v turizmu ali boljše povezovanje kulturne dediščine s turizmom v Sloveniji.

Slovenija se vztrajno digitalizira

Dve leti je minilo od zadnje domače raziskave s področja digitalne preobrazbe, zato je letošnja Anketa o digitalizaciji v slovenskih podjetjih, ki vključuje odgovore 75 podjetij, dobrodošla osvežitev. Prvi se bodo z ugotovitvami, kako in...

Stanje napredka digitalne preobrazbe poslovanja v Sloveniji

Konferenca CIO leta 2018 je osrednje slovensko srečanje managerjev s področja informacijskih tehnologij in bo potekala v petek, 7. septembra 2018, v kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Več kot 200 udeležencev bo na otvoritvenem...

Telekomunikacijski operaterji bodo imeli naslednje desetletje polne roke dela

Med panogami, ki bi lahko rabile za zgled na področju digitalne preobrazbe, se telekomunikacije vsekakor znajdejo na vrhu seznama. Minili so časi telefonskih govorilnic, ki so bile simbol 90. let in še vedno prisotne na...

#EDIT18: Interaktivna platforma za potnike in vizualizacija delovanja igralnice

Comtradova poletna šola EDIT je julija v Ljubljani in Mariboru gostila dve skupini študentov, ki so dokazovali izjemen talent naslednje generacije strokovnjakov za informacijske tehnologije. Ljubljana, Slovenija, 27. julij 2018 – V Ljubljani in Mariboru...

Uspešen dan za Comtrade System Integration International na Microsoftovi NT konferenci

Microsoftova NT konferenca je ponovno postregla s tehnološkimi inovacijami, kakovostnimi tehničnimi predavanji in zanimivi predavatelji. Dan za poslovne uporabnike, katerega partner je bil Comtrade System Integration International, se je začel po otvoritvenem nagovoru, udeležili pa...

Comtrade z aktivno vlogo na konferenci etičnega hekanja HEK.SI 2018

Tudi letos je Comtrade je sodeloval na konferenci etičnega hekinga,  HEK.SI 2018 .Tadej Vodopivec, višji vodja informacijske varnosti v Comtradu, je povezoval in moderiral angleško sekcijo predavanj. Prvi dan je sodeloval na okrogli mizi z naslovom Kakšno...

Comtrade sponzor največjega Oraclovega dogodka v letošnjem letu – Oracle Innovative Technologies Summit 2018

Comtrade is again a sponsor of the largest Oracle's annual event - Oracle Innovative Technologies Summit 2018 - which will take place in Brdo pri Kranju on 14 and 15 May.

Comtrade bo sponzor poslovnega dne na Microsoftovi NT konferenci 2018

Vabimo vas, da se nam pridružite na Poslovnem dnevu Microsoftove  Microsoftove NT konference 2018, ki se bo odvijal v sredo, 23. 5. 2018, v Portorožu. Letošnji poslovni dan se bo po zaključku osrednjega dogodka NT...

Comtrade tradicionalni partner CIO konference

NaCIO konferenci 2018 bodo že dvanajstič podelili nagrado CIO leta 2018 ter nagrado za Digitalno preobrazbo leta, katere namen je v slovenskih podjetjih vzpodbujati in krepiti zavedanje o pomenu digitalne preobrazbe. Comtrade System Integration International bo...