Dobili smo najboljšo rešitev s Hackathona Moja varnost in mobilnost

POSTED: 24.10.2019.

Ta teden je v prostorih Policijske postaje Ljubljana Moste potekal zaključni dogodek Hackathona Moja varnost in mobilnost, kjer je šest finalnih skupin predstavljalo inovativne rešitve za podani izziv.

Hackathon je bil izpeljan na pobudo Ministrstva za javno upravo, Policije in Mestne občine Ljubljana, da bi ti lahko izboljšali tako svoje poslovanje kot življenja državljanov.

Tehnološko podporo in znanje je ekipam nudil tudi Comtrade, ki je sodeloval v fazi razvoja idej.

Kreativni del dogodka je potekal v soboto in nedeljo, 5. in 6. oktobra, v ABC Hubu, kjer se je enajst ekip pod nadzorom strokovne komisije borilo za uvrstitev v finale na zaključnem dogodku.

Izmed šestih finalnih skupin je občinstvo izbralo naslednje zmagovalce:

1.mesto: ekipa Veverice – Varuh

 

2.mesto: ekipa Šveps – Moja varnost

 

3.mesto: ekipa Full in – Kolo varnik

 

Zmagovalna ekipa Veverice je zasnovala mobilno aplikacijo Varuh za mladostnike, ki vsebuje najhitrejše možno iskanje varne točke v primeru ogroženosti. Naslavlja problem neenakomerne razporejenosti varnih točk v Sloveniji, ki ga dodatno rešuje z uvedbo mobilnih varnih točk – registracijo zaupanja vrednih oseb kot mobilnih varnih točk – in njihovim prikazom na zemljevidu.

Finalisti so prejeli lepe denarne nagrade, Comtrade pa je zmagovalni ekipi podaril še nagrado za nadaljnjo podporo pri razvoju aplikacije do pilotske izvedbe rešitve.

Strokovno pomoč sta ekipam nudila mentorja Gaber Terseglav in Boštjan Praznik, ki sta se z najboljšo ekipo veselila zmage.

O dogodku si lahko pogledate tudi prispevek na 24UR.