Dogaja se: #EDIT2019

POSTED: 17.07.2019.

V prostorih podjetja Comtrade smo v ponedeljek začeli z že 23. poletno šolo EDIT, katere namen je deliti znanje s prihodnjimi generacijami strokovnjakov.

Slogan Construct your future poudarja bistvo poletne šole EDIT: udeležence postavi pred izziv, ki jim prinaša znanje in izkušnje za njihovo prihodnost.

Credit © Anze Malovrh

 

Udeleženci trenutno delajo na projektih, ki obravnavajo aktualna področja informacijskih tehnologij, kakor jih narekujejo globalni trendi. Študentje v Ljubljani se ukvarjajo s storitvami v oblaku, v Mariboru pa raziskujejo, kako z nadgradnjo naprav omogočiti pametno uporabo stare tehnologije. Pri tem imajo oboji skupen cilj – razviti informacijsko rešitev in jo po dveh tednih uspešnega ekipnega dela predstaviti zaposlenim  ter ostalim zainteresiranim gostom.

 

Credit © Anze Malovrh

 

Credit © Anze Malovrh

 

Poletna šola EDIT prav zdaj poteka na sedmih lokacijah v regiji Adriatic in v projekte različnih tematik skupaj vključuje več kot sto študentov. S poletno šolo želimo udeležencem pokazati, kaj lahko kot ekipa in kot posamezniki dosežejo s strokovno pomočjo mentorjev ter kako so pri tem pomembna tako projektna kot tehnična orodja. Pri tem jih hočemo z izkušnjami, ki jih pridobijo z delom na primeru iz prakse, navdušiti, da nadaljujejo svojo kariero na področju informacijskih tehnologij.