COVID-19 v IKT-panogi

POSTED: 30.04.2020.

Prilagoditev poslovanja zaradi nove pandemije ni več nič novega, očitno pa je tudi dejstvo, da so se morale prilagoditi vse panoge, vključno z IKT.

Pri Monitorju so na to temo zbrali mnenja predstavnikov IKT-podjetij in jih vprašali, kako so doživeli epidemijo v prvem mesecu in pol ter kakšni so njihovi pogledi za prihodnost.

Vsi se strinjajo, da možnosti za rast in razvoj prednjačijo v digitalizaciji ter uvajanju dela na daljavo,  skrbi pa jih poznejši upad oziroma zamikanje nenujnih projektov.

Mnenju se pridružuje tudi Klod Kolaro, generalni direktor Comtrade Solutions: »Največji vpliv beležimo na področjih transporta in turizma, saj je večina naših strank v tem segmentu zaradi popolne zaustavitve dela zamrznila projekte. Na drugi strani pa se kažejo nove priložnosti: podjetja, ki danes konkurenčno prednost gradijo na poslovnem modelu razvoja platform za zagotavljanje storitev in prodajo fizičnih ter digitalnih izdelkov na spletu, vlagajo in bodo, kot kaže, še naprej vlagala v IT. Kriza pa sili tudi tradicionalna podjetja, da se digitalno preoblikujejo. Ravno tukaj vidimo največ priložnosti za ponudnike IKT.«

Celoten članek lahko preberete na tej povezavi.