office
Posted by Žiga Vukčevič on Nov 13, 2020 10:55:00 AM
Žiga Vukčevič
Find me on:

Ne glede na to, kateri sistem za upravljanje vsebin (CMS) uporabljate, je glavni cilj zmanjšati potrebe po oblikovanju in vzdrževanju ter si zagotoviti možnosti za ustvarjanje ciljanih vsebin, ki stranke nagovarjajo na privlačni in uporabniku prijazni spletni strani.

»Kadarkoli vidite uspešno podjetje, lahko veste, da je nekdo v preteklosti sprejel pogumno odločitev.«

Peter Ferdinand Drucker

Vodstveni svetovalec in predavatelj

WordPress (trenutno na tej platformi deluje 30 odstotkov vseh spletnih strani) je bil sprva razvit kot programska rešitev za bloge, vendar je sčasoma prerastel v zmogljiv sistem za upravljanje vsebin. Bloge lahko začnete objavljati s pomočjo vgrajenih tem v WordPressu, vendar je za več potreben razvijalec, ki vam bo pomagal spremeniti ali urediti postavitev.

HubSpot (ki združuje možnost WordPressa s celovitim sistemom za upravljanje odnosov s strankami (CRM)) je v celoti razvit za uporabo v trženju in zagotavlja enostaven vmesnik, s katerim lahko na enem mestu pišete, objavljate in analizirate vsebine na blogu. Če se odločite za HubSpot, vam za pripravo vsebin privlačnega videza, ki so optimizirane za iskalnike, ni treba nameščati dodatkov in programske opreme.

 

 

HubSpot

WordPress

Orodje za optimizacijo za iskalnike

Ob namestitvi

Zahteva dodatno programsko opremo

Ustvarjanje pozivov k dejanjem

Ob namestitvi

Zahteva dodatno programsko opremo

Analitične možnosti

Ob namestitvi

Zahteva dodatno programsko opremo

E-poštne novice

Ob namestitvi

Zahteva dodatno programsko opremo

 

Začnite ustvarjati vsebine in svojo spletno stran

V WordPressu je ustvarjanje ciljnih strani podobno pisanju zapisu na blogu, če samo dodajate besedilo ali slike.

Videz vmesnika za urejanje zapisa v Wordpressu

HubSpot vam nudi vse, kar potrebujete za objavljanje, prilagajanje in optimizacijo strani. Izberite željeno predlogo, ki je že prilagojena vaši grafični podobi, ali pa začnite od začetka ter v trgovini poiščite ustrezno možnost izmed več tisoč brezplačnih ali plačljivih predlog. Vse predloge so optimizirane za mobilne naprave in podpirajo module, ki jih preprosto dodajate z miško, kar pomeni, da lahko postavitev strani prilagajate brez posredovanja razvijalcev. Če želite na svojo stran dodati klepet v živo, obrazec ali poziv k dejanju, so vam te integrirane možnosti na voljo z enim samim klikom.

 

 

HubSpot

WordPress

CSS za posamezne strani

Ob namestitvi

Zahteva dodatno programsko opremo

Preizkus A/B

Ob namestitvi

Zahteva dodatno programsko opremo

 

WordPress je dobro poznan v skupnosti strokovnjakov za sisteme za upravljanje vsebin. Z njim lahko enostavno ustvarjate besedilne vsebine, dodatne spremembe postavitve strani pa običajno zahtevajo dodatne vire ali predloge. Pri trženju morate za uspeh svojih akcij ustvariti specializirane strani, za kar boste verjetno potrebovali tehnične vire. Vključevanje dodatnih možnosti, kot je preizkušanje A/B ali klepet v živo, zahteva namestitev dodatkov ali plačilo dodatne naročnine.

HubSpot vam omogoča, da enostavno ustvarite, prilagodite in začnete uporabljati katerokoli izmed več tisoč tem ali pa ustvarite lastno iz nič.

Seznam spletnih strani v okolju Hubspot

 

 

 

HubSpot

WordPress

Gostovanje

Ob namestitvi

Potrebna dodatna naročnina ali programska oprema

Varnost

Ob namestitvi

Odvisno od ponudnika gostovanja

Vizualno ustvarjanje spletnih strani

Ob namestitvi

Odvisno od teme in običajno zahteva dodatno programsko opremo

Upravljanje vsebin v več jezikih

Ob namestitvi

Zahteva dodatno programsko opremo

Z geslom zaščitena in naročniška vsebina

Ob namestitvi

Potrebna dodatna naročnina ali programska oprema

Prilagojene vsebine

Ob namestitvi

Potrebna dodatna naročnina ali programska oprema

 

Učinkovito upravljajte spletno mesto

V digitalni dobi je vaša spletna stran vaš najboljši prodajalec. S pravim sistemom za upravljanje vsebin boste lahko upravljali privlačno spletno mesto, ki zagotavlja odlično uporabniško izkušnjo. 

Večina ljudi lahko takoj prepozna spletno stran na platformi WordPress. Spletna mesta, zgrajena na tem sistemu za upravljanje vsebin, so si zelo podobna, saj prilagoditev zahteva veliko dela, če želite ustvariti edinstveno spletno mesto, ki izstopa med drugimi. WordPress vam zagotovi osnovna orodja, s katerimi lahko organizirate svoje vsebine in zagotovite njihovo dostopnost. Posodabljanje strani je dokaj enostavno in posodobitve uporabniki spletnega mesta vidijo takoj. Toda če želite napredne možnosti za oblikovanje posameznih strani, boste potrebovali specializirano programsko opremo za postavljanje.

Seznam objav v Wordpressu

V okolju HubSpot sta enostavnost in prijaznost do uporabnika na prvem mestu. Na voljo imate vmesnik, v katerem lahko elemente z miško enostavno povlečete na stran in ustvarite prilagojene uporabniške izkušnje. HubSpot z novimi razvijalskimi orodji možnosti za prilagajanje dviguje na višjo raven. Zahvaljujoč prilagodljivemu sistemu tem na platformi HubSpot lahko razvijalci izkušnje za trženje ustvarijo tako, da je ustvarjanje vsebin enostavno in prilagojeno potrebam in željam zaposlenih v trženju. To pomeni, da lahko oddelek za trženje prevzame odgovornost za spletno mesto in razbremeni razvijalce, ki se lahko tako osredotočijo na druge projekte, ki imajo večji vpliv na poslovanje. Poleg tega lahko ekipe izbirajo izmed več tisoč predlog v trgovini HubSpot ali pa brez pomoči tehnoloških strokovnjakov razvijejo teme po meri. Rezultat uporabe teh orodij, ki ga vidijo uporabniki, so privlačna spletna mesta, ki so povsem optimizirana in pripravljena, da podjetjem pomagajo doseči njihove cilje. 

Seznam vnosov v podatkovni zbirki Hubspot

Enostavno uresničite strategijo optimizacije za iskalnike, ki je ključni del sistema za upravljanje vsebin

WordPress nima vgrajenih funkcionalnosti za optimizacijo SEO, nudi pa številne dodatke, s katerimi si lahko pomagate, pri čemer so nekateri plačljivi, nekateri pa brezplačni. Pri tem morate upoštevati, da več dodatkov pomeni več upravljanja programske opreme, stroškov in težav, ko gre za vzdrževanje in varnost.

HubSpot podpira splošno strategijo vsebin ter vključuje orodja za upravljanje SEO na strani, ki so vgrajena v orodja za ustvarjanje blogov, ciljnih strani in spletnih mest. Ne glede na to, ali prvič ustvarjate spletno stran ali sproti posodabljate vsebine, lahko vsebine optimizirate za iskalnike in svoji blagovni znamki zagotovite vidno mesto med rezultati iskanja.

 

 

HubSpot

WordPress

Napotki za optimizacijo vsebin za iskalnike

Ob namestitvi

Zahteva dodatno programsko opremo

Spremljanje delovanja strani (hitrost itd.)

Ob namestitvi

Zahteva dodatno programsko opremo

Spremljanje dohodnih povezav

Ob namestitvi

Zahteva dodatno programsko opremo

Integracija z orodjem Google Search Console

Ob namestitvi

Zahteva dodatno programsko opremo

 

Z naprednimi analitičnimi orodji spremljajte svoje poslovanje

Za sprejemanje podatkovno gnanih odločitev morate meriti dogajanje v celotnem prodajnem lijaku. Če imate pregled nad vsemi koščki sestavljanke - od vsebine, ki jo ustvarite, do pridobljenih stikov - se boste lahko osredotočili na tisto, kar je pomembno, in opustili stvari, ki ne delujejo.

Nekatere izdaje rešitve WordPress vključujejo omejene možnosti za poročanje o vsebini (na primer, število ogledov strani), vendar za podrobnejše analize zahtevajo druge rešitve. Oddelki za trženje običajno izberejo WordPress poleg plačljivega orodja za spletno analitiko ali rešitve Google Analytics ter ločeno upravljajo oba sistema. Na ta način nastanejo podatkovni silosi, ki ne komunicirajo in dajejo pomanjkljivo sliko z manj uporabnimi podatki. 

HubSpot vključuje vse analitične možnosti, ki jih potrebujete za merjenje uspešnost svojega spletnega mesta, ter podatke za izračun dobičkonosnosti spletnih strani. Ker je HubSpot neposredno integriran v vaš sistem CRM, si boste odprli vrata do bolj poglobljenih vpogledov in uporabnih podatkov. V okolju HubSpot zlahka oblikujete sezname stikov, ki so obiskali posamezne strani na vašem spletnem mestu, prenesli vsebine ali z vami komunicirali prek klepeta v živo. Z rastjo vašega podjetja bo rasla tudi rešitev in na voljo je več naprednih poročil.

 

 

HubSpot

WordPress

Napredne analize vsebine (pripis itd.)

Ob namestitvi

Zahteva dodatno programsko opremo

Spremljanje konkurence

Ob namestitvi

Zahteva dodatno programsko opremo

Izvoz poročil

Ob namestitvi

Zahteva dodatno programsko opremo

Analiza iskanja

Ob namestitvi

Zahteva dodatno programsko opremo

 

Pomembno je tudi preizkušanje spletnih strani

 V zadnjih letih smo bili priča vzponu preizkušanja A/B in orodij za preizkušanje, s katerimi lahko izpopolnite in optimizirate svoje spletno mesto, obiskovalcem pokažete, kar iščejo, ter spodbudite konverzije. 

WordPress nima vgrajenih možnosti za preizkušanje. Kupite lahko dodatek ali dodatne storitve in jih integrirate v svojo spletno mesto. 

HubSpot brez dodatkov vključuje preizkuse A/B, HubSpot Enterprise pa vključuje tudi dinamično preizkušanje strani. Gre za preizkušanje s pomočjo umetne inteligence, ki optimizira do 5 strani in samodejno izbere zmagovalno. Poleg tega se HubSpot enostavno integrira s priljubljenimi orodji za preizkušanje in spremljanje obiskanosti strani, da vam zagotovi podatke, potrebne za sprejemanje pravih odločitev.

Spletna mesta v več jezikih

Če prodajate in tržite na več kot eni lokaciji, ste se verjetno že srečali z izzivi razvoja in upravljanja spletnega mesta v več jezikih. Zaradi dodatnih opravil, ki segajo od ukvarjanja z dodatnimi stranmi do prevajanja vsebin in stalnega posodabljanja, postane celoten postopek kmalu neobvladljiv, še posebej če imate veliko strani ali vsebine.

WordPress vam privzeto ne pomaga ustvarjati ali upravljati vsebin v več jezikih, čeprav je zanj na voljo več dodatkov. Ne pozabite, da je prevajanje vsebin samo en korak v postopku. Če želite izkoristiti prednosti optimizacije za iskalnike večjezikovnega spletnega mesta, morate zagotoviti alternativne oznake, da bodo uporabniki vašega spletnega mesta (na primer, google.de) prejeli spletno mesto v ustreznem jeziku.

HubSpot je razvit za upravljanje kompleksnih globalnih spletnih mest in vam pomaga odpraviti težave, povezane z urejanjem lokalnih strani. Znotraj okolja HubSpot upravljate vse, od integracije prevajanja do samodejnega vnosa in upravljanja oznak za optimizacijo za iskalnike.

Postanite mojster e-poštnega trženja in izkoristite možnosti za avtomatizacijo

Kot večina platform CMS WordPress nima vgrajenih omembe vrednih možnosti za e-poštno trženje ali avtomatizacijo marketinških aktivnosti. Če želite z vsemi svojimi dohodnimi priložnostmi oblikovati resnične odnose, se boste morali zanesti na dodatna orodja.

Orodja, kot je MailChimp, so sicer priljubljena, vendar se kljub temu zanašate na zunanjega ponudnika. To lahko pomeni še več preglavic z upravljanjem programske opreme in potencialne težave pri integraciji rešitev.

Avtomatizacija trženja je glavna dejavnost HubSpota. V njihovem okolju je na voljo več zmogljivih orodij, ki poenostavijo številna dolgočasna opravila. Pri e-pošti lahko izvajate enostavne preizkuse A/B in dodate oznake za personalizacijo, s čimer svoja sporočila prilagodite prejemnikom. Poleg tega se bo vaš sistem za upravljanje vsebin brezhibno integriral z e-poštnimi orodji, da lahko ob objavah vsebin avtomatizirate novice za stranke. 

Ena najboljših možnosti za avtomatizacijo v okolju HubSpot so delovni tokovi. Z uporabo segmentacije seznamov prejemnikov lahko ustvarite ciljane delovne tokove in personalizirate svoja e-poštna sporočila za vsakega od prejemnikov. 

Vsi podatki na enem mestu

WordPress je odprtokodna programska oprema, kar pomeni, da jo lahko kdorkoli uporablja, distribuira ali prilagodi. WordPress svojim uporabnikom tako zagotavlja neomejen dostop do podatkov, kar vključuje:

 • objave in strani,
 • komentarje,
 • prilagojena polja in
 • navigacijske menije.

HubSpot strankam omogoča, da lahko izvozijo skoraj vse podatke, shranjene v programskih rešitvah za trženje, upravljanje odnosov s strankami (CRM) in upravljanje vsebin (CMS), kar vključuje:

 • sporočila, objavljena na družbenih medijih,
 • podatke, poslane prek obrazcev,
 • podatke ciljanih strani,
 • podatke o ključnih besedah,
 • podatke o uspešnosti strani,
 • podatke o uspešnosti e-pošte,
 • podatke o prejemnikih za posamezna e-poštna sporočila,
 • podatke o objavljenih zapisih na blogu,
 • podatke o spletnem mestu (HTML kodo strani, datoteke iz upravitelja datotek, povezave URL, načrt strani) in
 • seznam stikov, podjetij in poslov.

HubSpot lahko začnete uporabljati brez kodiranja ali tehničnega znanja

WordPress je nastal kot odprtokodna platforma, ki uporablja predvsem programski jezik PHP. Čeprav se je WordPress močno razvil, je mogoče najboljše rezultate še vedno doseči s prilagoditvami, pri katerih pa mora običajno sodelovati usposobljen razvijalec. Zaradi tega morata oddelka za trženje in informacijske tehnologije porabiti več časa in naporov za vzdrževanje in optimizacijo spletnega mesta. Če ste razvijalec, kdaj vas je zaposleni v trženju nazadnje prosil, da naredite majhno spremembo na spletni strani? Če se je to zgodilo pred kratkim, pomislite na čas, ki bi ga lahko prihranili, če vam ne bi bilo treba delati teh sprememb in bi se lahko osredotočili na drugo delo, ki vas čaka.

HubSpot je zasnovan, da vašim oddelkom za trženje, razvoj in informacijske tehnologije omogoči, da se osredotočijo na najpomembnejše - rast poslovanja. HubSpot razvijalcem omogoča, da lokalno delajo z orodji, ki jih poznajo, strokovnjaki za informacijske tehnologije pa lahko integrirajo priljubljena orodja za spremljanje delovanja. Pri tem jim ne bo treba skrbeti glede zanesljivosti, saj imajo po vsem svetu na voljo ekipo, ki skrbi za zmogljivost in zanesljivost. Poleg tega vam HubSpot zagotovi eno telefonsko številko, ki jo lahko pokličete, ko imate vprašanja ali naletite na težave. Njihova priznana podpora vam lahko pomaga kadarkoli.

Posodobitve programske opreme ne smejo vplivati na vaše spletno mesto

Programska oprema se stalno razvija in izboljšuje, vendar posodobitve ali nadgradnje ne smejo pokvariti vašega spletnega mesta ali vsebine. Ker je WordPress odprtokodna rešitev se občasno spreminja tudi osrednji izdelek, kar lahko vpliva na druge vidike programske opreme, kot so dodatki.

Številna hitro rastoča podjetja uporabljajo 30-50 dodatkov, kar pomeni tehnično kompleksno rešitev in varnostne skrbi. Zaradi tega morate imeti strokovnjaka, ki pred namestitvijo preizkusi dodatke in posodobitve ter zagotovi, da dodatek po namestitvi posodobitve ne preneha delovati.

HubSpot ima zaposleno vrhunsko ekipo inženirjev, ki redno posodablja programsko opremo, ki gostuje v oblaku. Na podlagi raziskav in uporabniških preizkusov si stalno prizadevajo izboljšati rešitev HubSpot. HubSpot privzeto vključuje približno 70 % od 100 najbolj priljubljenih dodatkov za WordPress, kot so zaščita pred neželenimi komentarji, SSL, predpomnjenje, optimizacija za iskalnike in več.

Za uporabnike HubSpota se posodobitve zgodijo za kulisami v oblaku, da vam ni treba nikdar skrbeti glede tega, da bi posodobitve vplivale na vašo stran ali vsebino. Poleg tega HubSpot nudi trgovino z na tisoče aplikacijami in viri, s katerimi lahko razširite obstoječe funkcionalnosti.

Za razliko od odprtokodnega sistema podjetje od razvijalcev zahteva kodiranje v skladu s standardi in zaposleni osebno preizkusijo vsak objavljen dodatek, da zaposlenim v trženju zagotovijo dobro izkušnjo.

Izberite tehnologijo, ki vam bo pomagala uspeti

Sedaj, ko ste prebrali o vseh prednostih in slabostih, vas vabimo, da presodite sami. Ker boste vi in vaši zaposleni z izbranim orodjem preživeli veliko časa, se prepričajte, da ste izbrali tistega, ki bo prilagojen vašim poslovnim potrebam.

Izbira platforme CMS naj bo odvisna od narave vašega dela, obsega poslovanja, področja in panoge. Če imate na začetku poti težave z odločitvijo, vam lahko pomagamo z nasveti glede orodja, ki bi bilo najprimernejše za vas. V kasnejših fazah vam lahko pomagamo načrtovati, zasnovati, razviti in vpeljati platformo CMS, ki temelji na najnovejših tehnologijah.

Konec koncev je pravilna odločitev pomembna, ker bo izbrana rešitev vaš dolgoročni partner.

Brezplačni posvet

Topics: Upravljanje spletnih vsebin (CMS)

NAROČITE SE NA NAŠ BLOG