Pot v prihodnost je digitalna, ne glede na to, ali poslujete s podjetji ali potrošniki

AVTOR: David Orešič

Koronavirus je imel izjemen vpliv tako na ljudi kot tudi na podjetja vseh velikosti. Ob tem, ko smo priče sploščevanju krivulje in se situacija postopoma umirja, je nekaj postalo jasno - podjetja, ki bodo želela uspeti v prihodnosti, se bodo morala osredotočiti na vpeljavo digitalnih kanalov, izkušenj in tehnologij.

Je tehnologija spremenila kupca ali kupec spreminja tehnologijo?

AVTOR: Špela Rojnik

Mantra »kupec je kralj« ima danes večjo veljavo kot kadarkoli prej, njena moč pa se bo v prihodnje le še krepila. Sodoben kupec zahteva popolno digitalno izkušnjo kjerkoli in kadarkoli. Zaveda se, da na trgu ustvarja nove priložnosti, je vsebinski soustvarjalec in posledično posredno diktira strategijo podjetja. Podjetja ocenjuje na podlagi digitalnih izkušenj in interakcij, ki jih je bil deležen. Od podjetij pričakuje dialog in edinstveno digitalno izkušnjo. Ste mu kos?

Bančništvo v industriji 4.0: Robotska avtomatizacija kot odgovor na izzive prihodnosti

AVTOR: Srđan Mlađenović

Industrija 4.0 je pojem, ki se pogosto uporablja tako na področju informacijskih tehnologij kot v poslovnem svetu. Kaj točno predstavlja ta fenomen, poznan kot četrta industrijska revolucija, in kakšne posledice bo imel za banke?

Umetna inteligenca je nova kadrovska služba

AVTOR: Aleksandar Semeraj

Je tudi vas pritegnila najnovejša vroča tema – umetna inteligenca?

Naveza, ki obeta: Comtrade in Microsoft

AVTOR: Aleš Leskošek

Bržkone že veste, da so se vezi med družbama Microsoft in Comtrade letos še okrepile. V začetku leta je namreč Comtrade postal novi licenčni partner (LSP) za prodajo Microsoft programske opreme in storitev iz oblaka v Sloveniji. Naključje? Nikakor.

Digitalni darvinizem bo neizprosen

AVTOR: Klod Kolaro

Na NT konferenci bom čez dober teden dni vodil okroglo mizo, zato so me organizatorji pobarali, če bi napisal tudi prispevek za spletni dnevnik, in sicer o tem, kaj se bomo pogovarjali z udeleženci okrogle mize.