1st Southeast Europe Smart Society Conference – SEESSC

POSTED: 26.11.2019.

Še pred nekaj leti težko dosegljiva predstava o videzu pametnih skupnosti danes postaja resničnost. Da bi skupaj z ostalimi deležniki v gospodarstvu ustvarjali boljše življenje za državljane in pripomogli k boljši prihodnosti, bomo kot generalni pokrovitelj podprli prvo regionalno konferenco na temo pametnih skupnosti, ki jo organizira IKT horizontalna mreža ob podpori Združenja za informatiko pri GZS in OASC.

Konferenca 1st Southeast Europe Smart Society Conference – Structured approach towards smart cities bo potekala 20. decembra 2019, s pričetkom ob 9. uri, v hotelu InterContinental.

Rdeča nit bo sistematična uvedba koncepta pametnega mesta, ki postaja očiten odgovor na izzive pospešene urbanizacije.

Konferenco organiziramo z namenom predstavitve prednosti širokega povezovanja, potrebnih aktivnosti v procesu vzpostavitve pametnega mesta ter dobrih domačih in tujih praks. Izpostavljeni bodo tudi evropski finančni mehanizmi, ki bodo v bližnji prihodnosti zagotavljali sredstva za vzpostavitev pametnih mest.

Program bodo ustvarjali izkušeni slovenski in tuji govorci, med njimi tudi Andrej Kotar, direktor poslovanja za javno upravo v Comtradu, predsednik Programskega sveta SRIP PMiS in vodja sekcije SeGov pri GZS. Pokril bo področje strateških partnerstev in povezovanja v Sloveniji, znotraj katerega bosta predstavljeni in podpisani tudi Slovenska nacionalna deklaracija za pametno družbo ter Deklaracija Evropske Unije o pametnih mestih in skupnostih.

Okviren program in dodatne informacije o konferenci si lahko preberete na uradni spletni strani dogodka, kjer boste našli tudi prijavni obrazec.