Prihodnost finančnih inštitucij na področju upravljanja podatkov

Comtrade System Integration International in Simplity prvič v Sloveniji s ponosom predstavljata teme, ki bodo vplivale na prihodnost finančnih inštitucij na področju upravljanja podatkov.

Za vas smo v goste povabili dva izkušena tuja predavatelja, ki bosta spregovorila o perečih temah s katerimi se dnevno soočajo tako banke kot tudi zavarovalnice.

Torsten Priebe, CTO podjetja Simplity, predavatelj z dolgoletnimi izkušnjami, bo spregovoril o regulativnih pritiskih, v katerem tradicionalni pristopi, kot so področna podatkovna skladišča, preprosto ne predstavljajo več dolgoročno vzdržne rešitve in kako v takem okolju preživeti.

Roland Kropf, inovator, direktor in svetovalec in vodja organizacije BMC professionals v Avstriji pa bo predstavil zanimivo metodologijo t.i. Digitalni kompas, s katero lahko finančne institucije zagotovijo, da bodo njihove naložbe v digitalne tehnologije vplivale na njihovo ocenjeno vrednost.

Dogodek je namenjen vodjem IT, odločevalcem v IT in CIO-tom v finančnih inštitucijah.

Agenda

9.00 - 9.30
Dobrodošlica
9.30 - 9.45
Uvod v novosti na področju upravljanja podatkov (angl.)
Klod Kolaro, Comtrade System Integration International in Petr Mahdaliček, Simplity
9.45 - 10.30
Novi pristopi uporabe podatkov, ki presegajo omejitve regulativnih zahtev (angl.)
Torsten Priebe, CTO Simplity
10.30 - 10.45
Odmor za kavo
10.45 – 12.15
Digitalni kompas (angl.)
Roland Kropf, BMC professionals
Primeri iz prakse (angl.)
Slobodan Keseljevic, podjetnik in svetovalec v avstrijskih finančnih inštitucijah
12.15 - 12.30
Vprašanja in odgovori
12.30 – 13.30
Kosilo in zaključek srečanja
PRIJAVA / REGISTER NOW

Opis predavanj

Novi pristopi uporabe podatkov, ki presegajo omejitve regulativnih zahtev

Čedalje večji regulativni pritiski v finančnih inštitucijah ustvarjajo okolje, v katerem tradicionalni pristopi, kot so področna podatkovna skladišča, preprosto ne predstavljajo več dolgoročno vzdržne rešitve. Preživetje v takšnem okolju zahteva celovite večnamenske podatkovne temelje. Tak celovit pristop k podatkom pa lahko deluje le, če vsi deli banke pri delu s podatki uporabljajo skupni podatkovni jezik, zlasti oddelki za upravljanje tveganj in finance (COREP in FINREP). V nasprotnem primeru bo pomanjkanje doslednosti fizično onemogočilo upravljanje banke in poročanje. Številni strateški programi skladnosti z regulativnimi zahtevami imajo enako težavo: vrednost začnejo prinašati šele ob koncu, ko so vsi deli projekta že na svojem mestu. Spregovorili bomo o pristopu, ki omogoča postopno vzpostavitev zmogljivosti in zgodnje uresničevanje vrednosti s hitrimi uspehi. To vključuje uporabo podatkov, ki presega omejitve regulativnih zahtev, za ustvarjanje poslovne vrednosti in rasti, npr. v trženju in prodaji.

Digitalni kompas - metoda

Digitalni kompas je metoda, s katero lahko finančne inštitucije zagotovijo, da bodo njihove naložbe v digitalne tehnologije (delo, kapital) vplivale na njihovo ocenjeno vrednost. Iz ključnih kazalnikov uspeha finančne inštitucije, ki se pogosto uporabljajo za oceno njene vrednosti (od števila komitentov do razmerja med stroški in prihodki), se izpeljejo vzvodi, ki vplivajo na njeno vrednost (sestavine ključnih kazalnikov uspeha). Pri digitalnih naložbah se oceni obseg vpliva naložbe in pripravi rezultat digitalnega vpliva glede na štiri vzvode digitalne vrednosti. Na ta postopek lahko gledamo kot na nekakšno obliko upravljanja digitalnega portfelja, s katerim je mogoče oceniti tako aktivnosti z neposrednim vplivom na komitente kot tudi interne aktivnosti.

Predavatelji

Slobodan Keseljevic BMC Professionals Director

Slobodan Keseljevic ima več kot 20 let izkušenj na področjih mednarodnega vodenja in podjetniškega svetovanja. Osredotočen je na informacijske tehnologije, digitalno transformacijo, internet stvari in upravljanje sprememb, predvsem na področju bančništva in telekomunikacij.

Je nekdanji informacijski direktor in direktor strategije v vodilnem evropskem telekomunikacijskem operaterju in ima obsežne izkušnje z vodenjem večkulturnih ekip pri poslovnih procesih sprememb in prestrukturiranja.

Vodil je obsežnejše projekt prestrukturiranja regionalne bančne skupine, projekt digitalne transformacije v skupini telekomunikacijskih operaterjev, ter projekte na področju interneta stvari.

Slobodan Keseljevic je diplomant Tehnične univerze na Dunaju, Ekonomske univerze na Dunaju in Šole tehnologije v Bernu.

img
Roland Kropf Inovator, direktor, vodja BMC-p v Avstriji
img

Roland Kropf finančnim organizacijam svetuje glede njihovih celotnih vrednostnih in procesnih verig. Ima več kot 20 let izkušenj z delom na vodilnih položajih v največjih bankah in uveljavljenih svetovalskih podjetjih. Odlikujejo ga njegove praktične izkušnje in znanje, pridobljeno na poslovnih in projektnih funkcijah na različnih področjih od informacijskih tehnologij in upravljanja skladnosti z regulativnimi zahtevami do vodenja digitalnih pobud in poslovanja. Na podlagi poglobljenega razumevanja procesov in vodenja lahko Roland ponudi prave odgovore na široke teme, kot so vzpostavitev digitalnih bank, upravljanje podatkov, splošne usmeritve bank ter izpolnjevanje regulativnih zahtev.

Delal je za Erste Bank AG, Unicredit Bank AG Deutschland (HVB) V Münchnu, ter več obsežnejših svetovalnih projektov za Deutscher Börse, Deutsche Bank, Dresdner Bank, Maxblue in Calyon.

Roland Kropf je diplomiral iz ekonomije (Univerza v Oldenburgu), na Univerzi v Gradcu pa je zaključil podiplomski študij iz managementa. Zaposlen je bil v podjetjih Erste Bank AG na Dunaju, Unicredit Bank AG Germany v Münchnu, B&M (zdaj PWC) v Zürichu in Accenture. Je angelski vlagatelj, član svetovalnih odborov pri več zagonskih podjetjih in predavatelj na konferencah.

Torsten Priebe CTO Simplity, predavatelj

Dr. Torsten Priebe ima več kot 15 let izkušenj z delom na področjih upravljanja podatkov in poslovnega obveščanja, od tega pa že kar 10 let deluje kot svetovalec. Torsten je tehnološki direktor podjetja Simplity od leta 2014. Na svojem položaju je odgovoren za oblikovanje in razvoj zahtev za programsko opremo Accurity ter usmerjanje svetovalcev podjetja Simplity, še posebej ko gre za informacijske arhitekture in upravljanje informacij. Preden se je pridružil podjetju Simplity, je Torsten vodil ekipo za upravljanje podatkov v podjetju Teradata in ekipo za poslovno obveščanje v podjetju Capgemini na Dunaju.

Sodeloval je pri projektih velikih finančnih inštitucij kot so Erste Group, Home Credit China, Bank of Ireland, UniCreditBank Austria, Reifeissenbank Russia, Home Credit US.

Torsten Priebe je soavtor treh knjig, avtor številnih člankov in redno predava na mednarodnih konferencah. Torsten je tudi reden gostujoči predavatelj na Univerzi v Regensburgu, kjer je leta 2006 doktorat pridobil z disertacijo na temo uporabe semantičnih tehnologij za integracijo strukturiranih in nestrukturiranih informacij.

img
PRIJAVA / REGISTER NOW

Predavatelji

img

Svetovalno podjetje Simplity je bilo leta ustanovljeno 2010. Pri svojem delu si prizadevajo povezati poslovanje z informacijskimi tehnologijami, specializirani pa so za reševanje izzivov na projektih, pri katerih je treba obdelati velike količine podatkov. Njihove visokokakovostne strokovne storitve dopolnjujejo razvojne storitve, zagotovljene z razvojnimi centri v Vzhodni in Srednji Evropi.

Med strankami podjetje Simplity slovi po celovitih rešitvah, saj poleg svetovalnih storitev nudi tudi podporo pri načrtovanju in razvoju rešitev. Poleg strokovnih storitev nudijo še priznano programsko opremo, s katero podjetja odkrijejo jasen pomen svojih podatkov, poiščejo od kje prihajajo, ter ocenijo njihovo kakovost. Programski paket Accurity pomaga opredeliti tudi podatkovne strukture in določiti, kdo je odgovoren za podatke. Strankam, med katerimi so Bank of Ireland, Erste Group ter številna podjetja iz drugih panog, rešitev Accurity pomaga, da bolje razumejo svoje podatke in jih učinkovito uporabijo za izboljšanje poslovanja.

img

Comtrade System Integration International je del podjetja Comtrade Group, ki preko brezšivno povezanih in zanesljivih informacijskih sistemov, razvitih po meri, strankam nudi širok nabor razvojnih storitev (npr. PaaS, SaaS in IaaS). Strankam omogoča, da enostavno upravljajo svoja sredstva in infrastrukturo ter neopredmetena sredstva preoblikujejo v vire prihodkov.

Več desetletij tesnih partnerstev z vodilnimi globalnimi tehnološkimi ponudniki ter bogata panožna znanja jim govorijo v prid – strankam pripravijo poslovnemu okolju prilagojen načrt digitalnega razvoja poslovanja.

Comtrade SII s svojo strokovnostjo sodeluje z organizacijami v ključnih sektorjih kot so javna uprava, zdravstvo, telekomunikacije, finančne inštitucije ter druga velika podjetja.

Prijava

Svoje mesto na dogodku si lahko zagotovite s prijavo preko spletne prijavnice, na spodnji povezavi. Udeležba na dogodku je brezplačna.

PRIJAVA / REGISTER NOW

© Comtrade System Integration International 2018. All Rights Reserved | Terms of Use | Privacy/Cookie Policy